2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA békák és a hüllők hónapja lesz az április Ipolytarnócon

A békák és a hüllők hónapja lesz az április Ipolytarnócon


Előadás és kiállítás is foglalkozik a kétéltűekkel, de békamentés is lesz áprilisban az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területen.

IpolytarnócÖF

Szekeres Rita, a terület sajtóreferense elmondta az MTI-nek, hogy a látogatóközpontban április 3-án nyitják meg az Erdők mélyén, vizek mentén... című kiállítást, amelynek anyagát a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya gyűjtötte össze a Magyarországon folyó kétéltűvédelmi munkáról. A megnyitóval egy időben a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa az Ipoly-völgy kétéltűiről tart előadást.

A sajtóreferens a békamentésre is kitért, hiszen ahogy melegszik az idő, tömegesen jelennek meg a barna varangyok, erdei és levelibékák, sőt egy kis szerencsével pettyes gőtével is találkozhatnak a látogatók. A terület munkatársai idén is segítenek a telelőhelyükről szaporodóhelyeikre, azaz az erdőkből a tavak, pocsolyák, lassabb vízfolyások felé vonuló békáknak: védőhálóval kerítik körbe a parkolót, a fennakadó példányokat pedig vödrökbe gyűjtve segítik át a veszélyes zónán - ecsetelte a terveket.

A további programokról megjegyezte, hogy április 20-án rendezik a hagyományos tavaszi főzőversenyt, a csapatok ezúttal halászléfőzésben mérhetik össze tudásukat.

A szécsényi II. Rákóczi Ferenc Horgász Egyesülettel és a ludányhalászi Öregpotyka Horgász Egyesülettel közös program az a május 9-ig látható kiállítás, amely retro horgászeszközöket, régi fényképeket mutat be, emellett az érdeklődők az Ipoly és a környékbeli tavak állatvilágát is megismerhetik a tárlaton.

A Föld napja alkalmából április 21-én családi nyílt nap lesz Ipolytarnócon, ekkor a felnőttek is gyermekbelépőjeggyel vehetnek részt a geológiai tanösvény vezetett túráin.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-03-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite