2019. április 20., szombat - Konrád, Tivadar
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA belügyminisztertől várják a megoldást az ipolytarnóciak

A belügyminisztertől várják a megoldást az ipolytarnóciak


Pintér Sándor belügyminiszterhez fordultak közös levélben azok az ipolytarnóci lakók, akiknek házait rendszeresen elönti a kiáradó Ipoly folyó. Az MTI-hez eljuttatott levélben sürgős tájékoztatást kérnek arról, mikor történik meg az ártéri ingatlanok kiváltása.

Ipolytarnóc

Korábbi felvétel!


A helyzet előzménye, hogy Nagy Andor (KDNP), a térség országgyűlési képviselője javaslatára az Országgyűlés decemberben 50 millió forintot különített el a költségvetésben az érintett ártéri ingatlanok kiváltására. Korábban a Nógrád megyei falu 50 millió forintot nyert az Ipoly gátjának megerősítésére, de mivel a hatósági vizsgálatok során kiderült, hogy a munkát ennyi pénzből nem lehet elvégezni, az önkormányzat visszaadta a pénzt.


A faluban nyolc ingatlanban kilenc családot érint a kiváltás. A lakók május végi levelükben azt írták, a családok kiválasztották azokat az ingatlanokat, amelyeket cserelakásként elfogadnának, az eladók türelmetlenek. Kitértek arra is, nem tudják, műveljék-e a kerteket, elvégezzék-e házaikon a karbantartásokat, hova írassák be a gyerekeket óvodába, iskolába.


Szabó Tibor (Fidesz), Ipolytarnóc polgármestere az MTI megkeresésére elmondta: a belügyminiszteri válasz még nem érkezett meg a levélre. Tájékoztatása szerint a Belügyminisztérium két munkatársa márciusban helyszíni szemlét folytatott, fényképeket készített, és elvitte az ingatlanok adatanyagait.

ezo_banner

HIRDETÉS


Minden iratanyagot becsatolt, amit a látogatás óta kértek, és folyamatosan tartja a kapcsolatot az illetékes főosztályvezető-helyettessel - mondta a polgármester, hozzátéve: jogosnak tartja a lakók felháborodását, hiszen öt hónap alatt nem történt érdemi előrelépés az ügyben.


Szabó Tibor közölte: a Nógrád Megyei Kormányhivatal három munkatársa csütörtökön megtekintette az árvízi lakóházakat és a kiválasztott csereingatlanokat, a műszaki felmérést jövő héten küldik el a Belügyminisztériumba. Mint elmondta, két család Ipolytarnócon maradna, négy másik településre költözne, két tulajdonos pénzmegváltást kér, egy pedig nem kíván részt venni a programban, vagyis nem költözik ki.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-06-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite