2019. április 19., péntek - Emma
Keresés a tartalomban
ItthonA bírósági végrehajtói kamara vizsgálja a tartozások esetleges mesterséges duzzasztását

A bírósági végrehajtói kamara vizsgálja a tartozások esetleges mesterséges duzzasztását


A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara kivizsgálja a Z. Kárpát Dániel, a Jobbik frakcióvezető-helyettese által ismertetett panaszokat, amelyek szerint a végrehajtók esetlegesen mesterségesen duzzasztják a tartozásállományt - közölte a testület csütörtökön az MTI-vel.

vegtorlesztesharom

Képünk illusztráció!


Mint felidézték: Z. Kárpát Dániel múlt hétfői sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy "számtalanszor találkoznak olyan esetekkel, hogy a végrehajtók egy része mesterségesen duzzasztja a tartozásállományt olyan szintig, amikor már el lehet venni az ingatlant. A párthoz érkezett bejelentésekre hivatkozva a frakcióvezető-helyettes példaként említette, néhány tízezer forintos parkolási bírság esetén előfordult, hogy a végrehajtó évekig nem jelentkezett, majd amikor az összeg milliósra nőtt, az érintett család otthona került veszélybe.


A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara erre reagálva azt közölte: a sajtóban megjelent hírekből értesültek arról, hogy ilyen és ehhez hasonló ügyek vannak folyamatban, ugyanis eddig sem a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarához, sem a felügyeleti szervekhez nem érkeztek hasonló panaszok.


Mint kiemelték: a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara felvette a kapcsolatot Z. Kárpát Dániellel, és amint a birtokába jutnak az említett panaszok, megkezdi az ügyek kivizsgálását. Ha a vizsgálat során bebizonyosodik, hogy a végrehajtók bármely esetben is visszaéltek volna hatalmukkal, "s mesterségesen duzzasztották volna a tartozásállományt" -, abban az esetben a végrehajtási törvény hatályos szabályainak megfelelően a kamara megteszi a szükséges intézkedéseket - olvasható a közleményben.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-03-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite