2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA biztonságosabb közlekedésért Nógrád megyében

A biztonságosabb közlekedésért Nógrád megyében


A közúti közlekedés biztonságosabbá tétele érdekében bevezetett intézkedéseket ismertette Ferencsik Raymond r. ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese.

Ferencsik Raymond


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén több kampányt indított a balesetek megelőzése céljából. Már október elején megkezdődött az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által tradicionálisan szervezett „Látni és látszani" elnevezésű kampány. Megyénkben 2015. október 1. és december 10. között a személy-, illetve a tehergépkocsik és motorkerékpárok vezetői ingyenesen vizsgáltathatják járműveik világító berendezéseit a kampányban résztvevő szervizekben. A gépjárművek vizsgálatára magánszemélyek és cégek egyaránt jelentkezhetnek. A vizsgálatokon megjelent gépjárművezetők részére a szervizek igazoló lapot adnak át, mely igazolja, hogy a vizsgálaton részt vett, és ott a járműve megfelelt a jogszabályokban előírtaknak. Optikusok is részt vesznek a kampányban térítésmentes látásellenőrzéssel. A vizsgálat megtörténtéről egy igazolást kap a jelentkező.

kozlekedesbiztonsagnograd


A rendőr-főkapitányság egy újabb intézkedési sorozatot is bevezetett, amelyet 2016. március 31-ig hajtanak végre. Az ellenőrzések alkalmával legfőképpen a gépjárművek gumiabroncsainak bordázottságát, a gumik légnyomását, a világító berendezéseket és az ablaktörlők műszaki állapotát ellenőrzik. Mindez ugyanis azonnali kiváltó oka lehet egy-egy közlekedési balesetnek. Fokozott figyelmet szentelnek továbbá Nógrád megyében a rendőrök az ittas vezetők kiszűrésére. Ennek érdekében a megye több helyszínén hetente megjelennek az úgynevezett „finn-módszeres" ellenőrzéssel a rendőrök. Ennek lényege, hogy egyszerre, egy időben az útszakaszon közlekedő járművek mindegyikét megállítják az egyenruhások, s azok vezetőit ellenőrzik, s ha az negatív eredménnyel zárul a sofőrt már engedik is tovább.

kozlekedesbiztonsagnograd1


Ferencsik Raymond r. ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes a sajtó jelen lévő képviselőinek adott tájékoztatóján elmondta, hogy az ellenőrzések célja nem a büntetés, hanem a zavartalan közlekedés biztosítása és a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek megelőzése.

 

Forrás: POLICE/NÓGRÁD24
Fotók: Gyurkó Péter

 

2015-11-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite