2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA Nógrád megyei Karancskeszin tartanak ma voksolást

A Nógrád megyei Karancskeszin tartanak voksolást


Öt településen tartanak ma időközi önkormányzati választást, polgármestert és önkormányzati képviselőket választanak.

szavazás

képünk illusztráció

A Zala megyei Rigyácon az eddigi polgármester lemondása miatt lesz időközi választás. A választásra jogosult 352 lakos négy jelölt közül választhatja ki a település új vezetőjét: indul a posztért három független jelölt, valamint a Magyar Munkáspárt jelöltje.

A Nógrád megyei Karancskeszin Kurunczi István (független) polgármester halála miatt tartanak voksolást. A község vezetéséért négyen indulnak, közülük hárman függetlenként, a negyedik pedig a Magyar Munkáspárt jelöltje. A választói névjegyzékben mintegy 1500-an szerepelnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Fancsalon azért kellett időközi választást kiírni, mert a képviselő-testület feloszlatta magát. A polgármesteri posztért két független jelölt indul, a négy képviselői helyre tízen aspirálnak. A választói névjegyzékben 292-en szerepelnek.

A Pest megyei Péteriben és Tápiószentmártonban szintén a képviselő-testület önfeloszlatása miatt tartanak időközi választást.

Péteriben öt polgármesterjelölt indul: négyen függetlenként, az ötödik a Magyar Munkáspárt színeiben. A hatfős képviselő-testületbe 19-en szeretnének bejutni: 16-an függetlenként, hárman pedig a Demokratikus Koalíció (DK) jelöltjeként. A választói névjegyzékben 1805-en szerepelnek.

Tápiószentmártonban három polgármesterjelöltre lehet szavazni: egy jelölt független, egy Fidesz-KDNP-s, a harmadik a Magyar Munkáspárt színeiben indul. A településen 25 független jelölt közül kerül majd ki a képviselő-testület nyolc tagja. A választói névjegyzékben 4200-an szerepelnek.

Szavazni reggel 6-tól este 7 óráig lehet.

Forrás: MTI/NOGRAD242016-03-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite