2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
ItthonAbonyi gyermekgyilkosság

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

Abonyi gyermekgyilkosság - Kétséges, hogy a gyanúsított részt tud-e venni az eljárásban


Koponyasérüléseinek következményei miatt egyelőre kétséges, hogy részt tud-e venni az ellene indított büntetőeljárásban az a férfi, aki tavaly nyáron abonyi otthonukban fejbe lőtte alvó kislányát, majd önmaga ellen fordította a fegyvert - közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-vel.

bilincsbenegy


Kállai Gábor elmondta, hogy a gyermekgyilkossággal gyanúsított apát - akit szeptember végén egy fővárosi kórházban helyeztek előzetes letartóztatásba - jelenleg a tököli rabkórházban ápolják. Bár a napokban részletes beismerő vallomást tett, fizikai és szellemi képességeinek vizsgálatára szakértőt rendeltek ki, hogy eldönthessék: agyi sérülései, illetve állapotának esetleges újbóli romlása miatt részt tud-e venni az ellene folyó eljárásban.


A férfi most először tett egybefüggő, beismerő vallomást, amelyben arra hivatkozott, hogy felesége el akarta hagyni, vagyis szerelemféltés állt a súlyos bűncselekmény hátterében. Noha az apa kihallgatásakor részletesen beszélt a tragikus éjszakán történtekről, nem zárható ki, hogy súlyos fejsérülései miatt bármikor rosszabb állapotba kerülhet, ezért volt szükség a szakértő kirendelésére - magyarázta Kállai Gábor. Tájékoztatása szerint egy esetleges visszaesés a nyomozás, illetve a büntetőeljárás felfüggesztésével járhatna, de erről még korai nyilatkozni.


A 43 éves férfi tavaly augusztus 27-én hajnalban lőtte fejbe lányát abonyi otthonukban, majd magával is végezni akart; súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba. A mentőket az éjjeli műszakból hazaérkező anya értesítette.
A bíróság szeptember 28-án a baleseti intézet kórtermében rendelte el az apa előzetes letartóztatását, miután az orvosok felébresztették a mesterséges altatásból, és kihallgathatóvá vált. A férfit később szállították át a tököli rabkórházba.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-02-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite