2019. április 18., csütörtök - Andrea
Keresés a tartalomban
ItthonA bűncselekmények megfékezéséhez erős, jól fizetett rendőrség kell

A bűncselekmények megfékezéséhez erős, jól fizetett rendőrség kell


PintĂ©r SándorA belügyminiszter szerint a társadalmi elszegényedés miatt szaporodni fognak a bűncselekmények, amelyek megfékezéséhez erkölcsileg támadhatatlan és jól fizetett rendőrségre van szükség.


Pintér Sándor arra nem lát esélyt, hogy 2011 januárjától nőjön a rendőrök fizetése. A belügyi tárca vezetője a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumának (SZÉF) ülésén rámutatott: "az országban jelentősen vissza fog esni a vásárlóerő, szegényednek az emberek, egyre több olyan jelenség lesz, ami a rendvédelmi szervek nélkül nem lesz megoldható".
Pintér Sándor szerint emiatt egyre nagyobb lesz a korrupció, egyre nagyobbak lesznek a gazdasági bűncselekmények, egyre több lesz az utcai bűncselekmény és - mint fogalmazott - "nyilvánvaló, hogy egyre több lesz a fegyveres rablástól kezdve minden más". Mindezek megfékezéséhez elszegényedett rendőrséggel nem lehet nekikezdeni - szögezte le.
A belügyminiszter a tanácskozáson a szakszervezeti oldal kérdésére válaszolva kifejtette: maga is azt szeretné, ha a szakszervezetekkel közösen tudna küzdeni az állomány jobb életkörülményei érdekében. Mint mondta, neki is az a célja, hogy jobb életkörülményeket biztosítsanak a rendőröknek.
Statisztikai adatként megemlítette, hogy egy rendőr átlagosan 100 ezer forintot visz haza havonta, ezért ő maga is partner abban, hogy ez az összeg egyre több legyen. Arra azonban Pintér Sándor nem lát esélyt, hogy 2011 januárjától nőjön a rendőrök fizetése.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-09-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite