2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
ItthonA CBA megalapozatlannak tartja a bérezéséről szóló cikket, ezért bírósághoz fordul

A CBA megalapozatlannak tartja a bérezéséről szóló cikket, ezért bírósághoz fordul


A CBA szerint valótlan adatok jelentek meg a sajtóban a társaság munkavállalóinak béréről, ezért a kereskedelmi lánc, jó hírnevének megsértése miatt bírósági eljárást kezdeményez - közölte a CBA Kereskedelmi Kft. csütörtökön az MTI-vel.

bíróság

A Figyelő című hetilapban csütörtökön megjelent cikk szerint a CBA 134 ezer forint bruttó fizetést adott alkalmazottainak 2013-ban, ezzel a CBA juttatta a legkevesebb bért munkavállalóinak nyolc élelmiszer-kereskedelmi üzletlánc közül.

A CBA az MTI-vel azt közölte, hogy megalapozatlannak tartja a cikk megállapításait, mivel az annak alapját képező vizsgálat módszertanilag a legalapvetőbb szakmai elvárásoknak sem felel meg, így a megállapításai teljes mértékben megalapozatlanok, ellenőrizhetetlenek, és ebből adódóan téves következtetések levonására alkalmasak a cég szerint.

A vizsgálat nem terjed ki teljes körűen a CBA hálózatához tartozó valamennyi vállalkozás elemzésére, illetve arra sincs tekintettel, hogy az egyes élelmiszer-kereskedelmi láncoknál milyen a megoszlása például a fizikai és szellemi dolgozóknak, illetve hány részmunkaidős és nyugdíjas korú munkavállalót foglalkoztatnak - írta a CBA.

A vizsgálat továbbá több nagy piaci szereplőt is kihagyott az elemzésből, így ebben a vonatkozásban sem tekinthető teljes körűnek - közölte a CBA.

Forrás: MTI/ Nógrád24

 

 

 

2015-02-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite