2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA Ceredi művésztelep kortárs kiállítása Stuttgartban

A Ceredi művésztelep kortárs kiállítása Stuttgartban


Tizenöt kortárs művész a Nógrád megyei Cered község családjainak tisztaszobáit mutatja be azon a kiállításon, amely péntektől látható a Balassi Intézet - Magyar Kulturális és Tájékoztatási Központ Stuttgart galériájában.

nogradmegyeegy


A kiállításon bemutatott tisztaszobaprojekt keretében tizenöt kortárs művész tizenöt Ceredi család tisztaszobáját kapta meg "alapanyagként". Az így létrejött alkotások a világon egyedülálló lenyomatot képeznek a 21. század kortárs művészetéről - egy kis nógrádi falucskát megörökítve az utókor számára - olvasható a Balassi Intézet MTI-hez elküldött tájékoztatójában.


Mint írják, a nemzetközi kortárs képzőművészeti szakma egyik rangos eseményévé vált a Ceredi Nemzetközi Kortárs Szimpózium; az észak-magyarországi kis faluban nyaranta megrendezett, egyhetes nemzetközi művésztelep célja, hogy minden évben egy, az adott év kurátorai által meghatározott, és a faluhoz valamilyen módon kapcsolódó témára reflektáljanak a képzőművészet eszközeivel a világ minden tájáról érkező művészek.


Az alkotók évenként változó tematika alapján készítik műveiket, de bizonyos kérdések mégis állandóak: milyen alkotói inspirációt kapnak a többnyire nagyvárosokban élő művészek egy elszigetelt kis faluban? Hogyan gondolják tovább a kapott üzenetet, milyen alkotói válaszokat adnak? A tárlat június 7-ig ingyenesen látogatható.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2015-05-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite