2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
BulvárA Compact Disco új lemezét, a The Storm-ot mutatja be az A38 hajón

A Compact Disco új lemezét, a The Storm-ot mutatja be az A38 hajón


The Storm címmel elkészítette harmadik stúdióalbumát a Compact Disco. A népszerű elektronikus zenei formáció szombaton a fővárosi A38 hajón mutatja be az anyagot, valamint új koncertgitárosát.

compact_disco


"Talán hosszúnak tűnhet az a két év, ami a legutóbbi friss lemez, a II. óta eltelt, de mi eleve így terveztük, így sokkal izgalmasabb számunkra a munka, több az inspiráció. Közben persze azért sok minden történt, 2012-ben szerepeltünk az Eurovíziós Dalfesztiválon és kiadtunk egy válogatáslemezt is Two Point Five címmel" - mondta Pál Gábor, a Compact Disco billentyűse, szövegírója az MTI-nek.


A 2008-ban alakult együttes (a két másik tag: Walkó Csaba - ének és Lotfi Begi - groove-ok, extra zenei sávok, effektek) országos ismertséget és népszerűséget a bakui Eurovíziós Dalfesztiválon való szereplésével, a Sound of Our Hearts című dallal szerzett, a számot külföldi rádiók is játszották.


A Compact Disco Sándor Attila basszusgitáros tavalyi távozása után trióvá alakult, a koncerteken kiegészítő zenészekkel. Pál Gábor szerint ez a rendszer jól bevált, hiszen Török Emese dobos az elmúlt egy évben zeneileg jól beilleszkedett a produkcióba, most pedig egy újabb hölggyel bővült az élő megszólalás: az eddigi koncertgitáros, Szakos Krisztián helyére Lahucsky Krisztina került, aki szombaton mutatkozik be az A38-on.


"Krisztián helyett azért kellett keresnünk valakit, mert az ő idejét a következő időszakban az Ákossal való fellépések kötik le. Amúgy ő volt az új lemezünk zenei producere, tehát fontos szerepe volt az új dalok megszólalásában" - tette hozzá a billentyűs.
Pál Gábor kitért arra, hogy a dallamötleteket általában Walkó Csaba hozza, majd a számokat közösen alakítják ki, végül ő ír rá angol szövegeket. "Szerettünk volna továbbmenni azon az úton, amelyet a Sound of Our Hearts-szal elkezdtünk, és kicsit nagyobb szerepet akartunk a gitárnak, tágabb értelemben a hagyományosabb popzenei megoldásoknak. Az anyagban azért benne van korábbi két lemez világa, meg egy csomó új dolog is".


A zenekari triót a The Storm című anyagon (kiadó: Tom-Tom Records) Szakos Krisztián mellett Káló Péter egészítette ki, ő a nyitódalban, a The Guardianben slide gitározott. A címadó The Stormhoz készült klip már megtekinthető a neten, és a lemezen természetesen szerepel a We Will Not Go Down is, amely hónapok óta szerepel a koncertrepertoárban, és a rádiók is játsszák.


"A szombati lemezbemutató koncerten az album mind a tíz dalát előadjuk, de természetesen a régi sikerek is megszólalnak. A turné november 22-én indul Miskolcon, fellépünk Debrecenben, Szegeden, Sopronban, Pécsett, a sorozat december 13-án Székesfehérváron zárul. Már biztos, hogy jövő márciusban lesz egy különleges, akusztikus koncertünk a Művészetek Palotájában, ahol vendégek is közre fognak működni" - mondta végül Pál Gábor az MTI-nek.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-11-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite