2019. július 16., kedd - Valter
Keresés a tartalomban
ItthonA csendőr kalapjáról és lelkiismeretéről is megkérdezik Hagyót

A csendőr kalapjáról és lelkiismeretéről is megkérdezik Hagyót


HagyóA BKV-nál történt visszaéléseket vizsgáló fővárosi bizottság elé kell állnia szerda délután Hagyó Miklósnak, a BKV-t felügyelő korábbi főpolgármester-helyettesnek, akire az ügy több gyanúsítottja is terhelő vallomást tett. Hagyót faggatni fogják az állítólag kierőszakolt szerződésekről, megmeggyanúsított tanácsadóiról, láthatatlan emberéről, a főpolgármester és közte lévő konfliktusról, és saját lelkiismeretéről is.


Szerdán hallgatja meg a BKV-ügyek kivizsgálására alakult fővárosi eseti bizottság Hagyó Miklós korábbi főpolgármester-helyettest. Hagyó 2006 őszétől tavaly november közepéig felügyelte a fővárosi cégeket, köztük a BKV-t is főpolgármester-helyettesként.
Hagyót nem gyanúsították meg a BKV-ügyben. Az országgyűlési képviselői mandátumával járó mentelmi jog a választások végéig védi attól, hogy a nyomozó hatóság kihallgassa vagy meggyanúsítsa, igaz, mentelmi jogának elvesztése sem jelenti azt, hogy biztosan gyanúsított lesz. A BKV-ügy miatt február elején - az MSZP kérésére - lemondott képviselőjelöltségéről és közgyűlési mandátumáról, miután az ATV meg nem nevezett rendőrségi forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy több gyanúsított, Antal Attila korábbi BKV-vezérigazgató és Balogh Zsolt korábbi megbízott igazgató is terhelő vallomást tett rá.

Március elején készült több interjú is Balogh Zsolttal, amelyekben Balogh azt állította, hogy Hagyó előnytelen szerződések megkötésére kényszerítette, és rajta keresztül hetvenmillió forint jutott a főpolgármester-helyetteshez. Hagyó az első, Magyar Nemzetnek adott interjú megjelenésének másnapján felfüggesztette MSZP-tagságát a párt érdekeire hivatkozva, de azt állította, hogy ártatlan, és kedden rágalmazás miatt fel is jelentette Baloghot.

A BKV ügyeit vizsgáló fővárosi bizottság fideszes elnöke, György István előre összeállított 23 írásos kérdést Hagyónak a szerdai meghallgatás előtt. A vizsgálóbizottság tagjai ezen felül újabb kérdésekkel is előállhatnak szerdán. A kérdéslista és a Hagyót érintő, a BKV-botrány szereplői által eddig tett terhelő állítások alapján összegyűjtöttük, várhatóan milyen kérdések kerülnek elő Hagyó szerdai meghallgatásán.

 

2010-03-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite