2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonA demokratikus ellenzéki erőkkel való együttműködés igényét tapasztalja a Szolidaritás

A demokratikus ellenzéki erőkkel való együttműködés igényét tapasztalja a Szolidaritás


A demokratikus ellenzéki pártokkal való együttműködés erősítését támogatják a Magyar Szolidaritás Mozgalom (Szolidaritás) által megkérdezettek - olvasható a szervezet MTI-hez eljuttatott közleményében.

Kónya Péter

Kónya Péter


A szervezet által megkérdezettek jelentős része a Szolidaritás mellett választási szövetségben szeretné látni "mindhárom demokratikus elveket valló ellenzéki politikai pártot", valamint a Bajnai Gordon nevével fémjelzett Haza és Haladás Alapítványt. Az együttműködésre ajánlott erők közül a volt kormányfő által alapított alapítvány támogatottsága jelentősen meghaladja az átlagot, ezt kis különbségekkel követi sorrendben az MSZP, a DK és az LMP.


Az aktivisták által megkérdezettek döntő többsége elutasította az Orbán-kormány eddigi tevékenységét, és a kormányzat konzultációs kérdőíves akcióját. Az Orbán-kormány támogatottságának radikális csökkenésének egyik okaként a munka törvénykönyvének módosítását és a biztosítási elven nyugvó társadalombiztosítási szolgáltatások megszüntetését jelölték meg a válaszadók - olvasható a Szolidaritás közleményben.


A szervezet által Budapesten és több nagyvárosban megszólítottak többsége nyilatkozott úgy, hogy az elmúlt két évben csökkent az életszínvonala, s összességében romlott a közérzete. A válaszolók többsége helyesli, hogy a szervezet egységre szólítja fel a pártokon kívüli civil mozgalmakat. A Szolidaritás aktivistáinak júniusban eddig több mint 2700-an adtak választ a Dühös magyarok elnevezésű akcióban tartott kérdőíves, nem reprezentatív közvélemény-kutatás során feltett kérdésekre.


A Szolidaritás tovább folytatja nyári közvélemény-kutatását, eredményeiről később szintén beszámolnak.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-07-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite