2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA diákok tették zöldebbé a bátonyterenyei Kossuth Lajos Általános Iskola udvarát

A diákok tették zöldebbé a bátonyterenyei Kossuth Lajos Általános Iskola udvarát


Befejeződtek a munkálatok az idei Cetelem Zöldsuli program nyertes iskoláiban. A zöldítéseket a tanárok és a diákok közösen valósították meg, így a gyerekek nem csak egy szebb iskolaudvarral, hanem gyakorlati természetismerettel is gazdagodtak.

kossuth_lajos_iskola_batonyterenye


Idén negyedik alkalommal hirdette meg a Magyar Cetelem Bank az általános iskolák részére a Cetelem Zöldsuli pályázatot, amely az iskolák udvarainak parkosítását, pázsit telepítését, évelő növények, elsősorban fák és cserjék ültetését támogatja.


A tizenkét nyertes iskola egyenként 500 ezer forintot kapott a tervezett zöldítés megvalósítására. Az idei Zöldsulik közel 1500 m2 területet füvesítettek újra, és elültettek több mint 100 fát és 1000 darab cserjét. Az elültetett növények évente közel 4 tonna szén-dioxidot kötnek majd meg, így az iskolaudvarok zöldítése kézzelfoghatóan hozzájárul környezetünk védelméhez, az élhetőbb és egészségesebb környezet megvalósításához.


A pályázatok megvalósításának határideje szeptember vége volt, a legtöbb nyertes ezért az iskolakezdés utáni napokra időzítette a munkálatokat, hiszen ekkor már a gyerekek is részt tudtak venni benne.


A bátonyterenyei Kossuth Lajos Általános Iskola minden osztálya örökbe fogadott egy-egy elültetett fát, amely gondozása az ő feladatuk lesz a jövőben. Az iskolaudvaron nagy területet borítottak gyepszőnyeggel. A munkálatokat az önkormányzat járdaépítésével és kerítés felújításával összehangolva végezték, így ma már egy teljesen megújult iskolaudvar fogadja a diákokat.


„A Cetelem Zöldsuli programunknak csak egyik célja anyagi segítséget nyújtani az iskoláknak környezetük megszépítéséhez" - mondja Lukácsi Zoltán, a Magyar Cetelem Bank marketingigazgatója. „Ennél is fontosabb az, hogy a gyermekeknek megmutassuk, mit jelent a környezetvédelem a hétköznapokban, és hogy megtapasztalhassák, ők is tehetnek azért, hogy saját környezetük szebb és hosszú távon élhető legyen. Ezért is örülünk annak, hogy szinte mindenhol részt vettek a gyerekek a zöldítésben. Az ő szemléletformálásuk legalább olyan hosszú távú befektetés, mint a faültetés."

 

NÓGRÁD24

 

2014-11-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite