2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonA DK megbuktatná a „rezsimet”

A DK megbuktatná a „rezsimet"

 

A Demokratikus Koalíció (DK) azért fog dolgozni a következő négy évben, hogy a "rezsim" mielőbb megbukjon - írta a párt szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményében, hozzátéve: "ez az egyetlen lehetőség arra, hogy Magyarország ismét demokratikus, szabad, piacpárti és szolidáris köztársaság legyen".

dk1023

Korábbi felvétel


Orbán Viktort, a Fidesz elnökét szombaton 130 igen szavazattal, 57 nem ellenében választotta ismét kormányfővé az Országgyűlés. Orbán Viktor a történelmi zászlók előtt letette esküjét, majd beszédet mondott. A Demokratikus Koalíció négy független képviselője nem vett részt az ülésen.


Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke a közleményben úgy reagált: pártjukat nem lepte meg Orbán Viktor beiktatási beszéde. "Az eltorzított választási rendszerben kétharmadot szerzett miniszterelnök derűről és középhatalmi ambíciókról beszélt. Magyarország azonban ma a korrupt középszer és a rendszer kritikátlan kiszolgálóinak uralma alatt áll" - írták.


A "jópofának szánt aforizmák nem segítenek" a tényeken - hangsúlyozta a DK, példaként említve, hogy négymillió szegény ember küzd a napi megmaradásért, a fiatalok fele külföldön akar élni, soha nem látott rekordon az államadósság. Az egészségügy, az oktatás, nemzetközi kapcsolataink romokban, veszélyben vannak a nyugdíjak, s - mint a DK kiemelte - "nácik kerülnek fideszes szavazatokkal közjogi funkciókba".

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-05-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite