2019. május 19., - Ivó, Milán
Keresés a tartalomban
ItthonA DK nem vesz részt a Balsai-jelentés parlamenti vitájában

A DK nem vesz részt a Balsai-jelentés parlamenti vitájában


Több határozati és törvényjavaslat, köztük a 2006. őszi erőszakos rendőri fellépést vizsgáló Balsai-jelentés vitáját is bojkottálja a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) a parlamentben ezen a héten.

Molnár Csaba_DK


Molnár Csaba, a DK alelnöke sajtótájékoztatón elmondta: a pártjukhoz tartozó független képviselők nem szavaznak hétfőn a vallási közösségek elismeréséről, illetve egyházkénti bejegyzésük elutasításáról, mivel véleményük szerint ezekről a kérdésekről a parlament nem jogosult dönteni.


Szintén bojkottálja a Gyurcsány-párt a 2006. őszi erőszakos rendőri fellépésről szóló Balsai-jelentés keddi általános vitáját. Molnár Csaba ezt azzal indokolta: Balsai István, az időközben alkotmánybíróvá választott miniszterelnöki megbízott jelentése nem tér ki arra, hogy fideszes politikusokat milyen felelősség terhel a 2006. őszi eseményekért. Szavai szerint a dokumentum kizárólag "a vélt 2006-os rendőrségi támadásokról szól", amelyekre azonban a DK "nem talált bizonyítékot".


Ugyancsak távol maradnak a Demokratikus Koalícióhoz tartozó politikusok annak a határozati javaslatnak a vitájától, amely vizsgálóbizottsággal tárná fel a Malév és a Budapest Airport privatizációjának körülményeit, illetve a légitársaság felszámolásához vezető intézkedéseket, a 2002 és 2010 közötti kormányok felelősségét. A DK alelnöke azt mondta: a Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos által jegyzett határozati javaslat nem számol azzal, hogy az előző kormányzati ciklusokban működött a Malév, és az Orbán-kormány alatt jutott csődbe, mindössze Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és Oszkó Péter lejáratását célozza, ehhez pedig "demokratikus ellenzéki párt nem asszisztálhat".

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-02-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite