2019. augusztus 26., hétfő - Izsó
Keresés a tartalomban
ItthonA DK támogatja az LMP népszavazási kezdeményezését

A DK támogatja az LMP népszavazási kezdeményezését


A Demokratikus Koalíció (DK) politikai támogatást nyújt a Lehet Más a Politika (LMP) népszavazási kezdeményezéséhez, és ha az LMP igényli, megfontolják, hogy közvetlen szervezési segítséget is nyújtsanak.

nepszavazas


A DK szerdán közleményben tudatta az MTI-vel: a népszavazás intézményét fontos demokratikus, ugyanakkor veszélyes politikai eszköznek tekintik, "akkor és ott van értelme és helye élni ezzel a lehetőséggel, amikor az 1989-ben lefektetett alkotmányos és szociális alapjogokat kell megvédeniük a választóknak".


Közölték: a DK politikai támogatást nyújt a napokban elindított kezdeményezéshez. "Ha az LMP igényli, megfontoljuk, hogy közvetlen szervezési segítséget is nyújtsunk. Bátorítjuk a velünk szimpatizálókat, hogy akik úgy gondolják, aláírásukkal is megerősíthetik támogató szándékukat" - zárul a Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök vezette párt tájékoztatása.


Az LMP négy kérdésben gyűjt aláírásokat népszavazás elrendeléséhez: a tankötelezettség korhatára továbbra is 18 év maradjon; az álláskeresési járadék folyósításának időtartamát a jelenlegi kilencvenről emeljék vissza a korábbi 260 napra; ne lehessen 100 napnál hosszabb próbaidőt kikötni; a szabadság kétharmadát a munkavállaló kérésének megfelelően kelljen kiadni. A hitelesítéshez 200 ezer aláírás szükséges, de az LMP 330 ezret akar összegyűjteni április 2-ig. Terveik szerint 180 ezer gyűlhet össze a kitelepülések során, további 50 ezer a Facebook-applikáció, százezer pedig a társadalmi partnerek segítségével.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-03-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite