2019. május 19., - Ivó, Milán
Keresés a tartalomban
ItthonA DK tiltakozik az előzetes választási regisztráció ellen

A DK tiltakozik az előzetes választási regisztráció ellen


A Demokratikus Koalíció (DK) álláspontja szerint a választási regisztráció alkotmányellenes, súlyosan korlátozza az állampolgári jogokat, magyarok millióit zárja ki a döntés szabadságából, a hazából - közölte a szervezet szombaton az MTI-vel.

gyurcsanydk


"Ha van választási regisztráció, akkor nincs szabad választás. Ha nincs szabad választás, úgy Orbán Viktor demokráciapusztító kormánya Magyarország nyakán marad. Ha Orbán Viktor marad, akkor marad az egykulcsos adó, amellyel a gazdag gazdagabb, a szegény még szegényebb lesz, generációk szorulnak ki az egyetemekről és a jövőből, tovább épül és rabol a fideszes rokonok és haverok mutyi- és Közgép-világa" - írták.


A közleményből kiderül az is, hogy a Gyurcsány Ferenc volt kormányfő vezette DK a jövő hét végén tüntetni készül Budapesten a tervezett előzetes választási regisztráció ellen. Lázár János, a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának vezetője e hét csütörtökön jelentette be, hogy szeptember 17-éig egyéni képviselői indítványként nyújtja be az Országgyűlésnek a választási eljárásról szóló törvényjavaslatot.

Közölte, hogy az állam nem fog választási névjegyzéket vezetni hivatalból, hanem az állampolgárok jelezhetik részvételi szándékukat. A várhatóan január elsejétől hatályba lépő törvény egyaránt szabályozni fogja az országgyűlési képviselők, a polgármesterek, a helyi önkormányzati képviselők és a kisebbségek parlamenti képviseletének szabályait is.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-09-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite