2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeAdományháló Salgótarjánban - Nagycsaládosak a rászorulókért

Adományháló Salgótarjánban - Nagycsaládosak a rászorulókért


A Nagycsaládosok Nógrád Megyei Egyesülete Adományháló elnevezésű programjának lebonyolításához ingyenes használatba kapta a Tanács úti, volt szociális bolt helyiségét.

adomanyhalo

Fotó: salgótarján.hu


A civil szervezet az elmúlt fél évben közel 49 család otthonát rendezte be, valamint családsegítő szolgálatokkal együttműködve több, mint 100 családhoz juttatta el adományait. Az adományozók manapság is nagy számban keresik fel őket a már nem használt, de még használható ruháik, bútoraik, műszaki cikkeik, egyéb tárgyaik felajánlásával.


Az egyesület munkája jelenleg saját ingatlanukban folyik, ahol nincs lehetőség a bútorok és egyéb tárgyak megfelelő elhelyezésére, tárolására, továbbá ezzel egyidejűleg az egyesületi munka végzésére. A Nagycsaládosok Nógrád Megyei Egyesülete ezért levelében fordult a városi önkormányzathoz, kérve, hogy a jól működő Adományháló program további bonyolításához egy jelenleg használaton kívüli, de frekventált helyen lévő 120-300 m2 közötti helyiséget biztosítson számukra.


Támogatva a szervezet programját, erre megfelelő helyiségnek a Salgótarján, Tanács út 9/a szám alatti, 108 m2 nagyságú, volt szociális boltnak helyet adó ingatlan mutatkozott - mely 2014. május 1-jétől üresen áll. A helyiséget az egyesület megtekintette, és alkalmasnak találta az Adományháló program bonyolításához.


Mivel a Nagycsaládosok Nógrád Megyei Egyesülete hozzájárul a lakosság alapvető szükségletekkel, közszolgáltatásokkal történő ellátásához, a vonatkozó jogszabályok alapján biztosítható az ingyenes helyiséghasználat. Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata ezért úgy határozott, hogy 2015. március 1-től 2016. február 29-ig ingyenes használatba adja az ingatlant. A megállapodás szerint a közüzemi költségeket a civil szervezet fizeti.

 

Forrás: SALGÓTARJÁN/NÓGRÁD24

2015-02-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite