2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonAdómoratóriumot és pótköltségvetést szeretne az LMP

Adómoratóriumot és pótköltségvetést szeretne az LMP


Az adók év közbeni módosítását tiltó jogszabályra tesz javaslatot az LMP, amely egyúttal azt várja, hogy a kormány nyújtson be pótköltségvetést - jelentette be szombati, budapesti sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt szóvivője.

adó


Heltai László az úgynevezett sárgacsekkadóról, illetve az internet- és telefonadóról beszélve annak a véleményének adott hangot, hogy a kabinet különböző kisadók kivetésével próbálja betoldozni "egy megbukott költségvetésnek a lyukait". Szerinte ezek helyett inkább egy pótköltségvetésre lenne szükség - mondta, hozzátéve, hogy az LMP hétfőn újra beterjeszti a parlament elé az adómoratóriumról szóló korábbi javaslatát. Ennek alapján év közben nem lehetne módosítani az adókat. Megjegyezte: ez alól egyetlen kivétel lenne, ha a kabinet pótköltségvetés keretében hajtana végre változtatásokat.


Heltai László felhívta a figyelmet, hogy a banki tranzakciós adóról már többen is megírták, hogy "sok értelme nincs", azon kívül, hogy bevételhez juttatná a költségvetést. Hozzátette, hogy a telefon- és internetadóval pedig egy újabb ígéretét szegi meg a Fidesz, mert a jelenlegi kormánypárt 2008-ban még elfogadhatatlannak tartotta az internetadó bevezetését. A szóvivő egyetértett a Fidesz korábbi véleményével, amelyik szerint az internetadó károsan hat az internet terjedésére, illetve csökkenti a gazdaság növekedését.


A szóvivő emellett általánosságban is problémásnak nevezte a kormányzat adókivetési filozófiáját, amit úgy írt le, hogy a "háttérben valakik kitalálnak valamiféle dolgokat, ötletelnek és ezekből az ötletekből egy hét múlva törvény születik". Egyetlen nyilvános hatástanulmány sem készült a tervezett adófajtákról - jegyezte meg. A saját megoldási javaslataik között az egykulcsos adó megszüntetését, a pazarló beruházások felfüggesztését, illetve a tőkeadók 2010 előtti szintre való visszaállítását említette.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-04-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite