2019. június 27., csütörtök - László
Keresés a tartalomban
ItthonAdósságrendezési eljárás indul a Heves Megyei Önkormányzatnál

Adósságrendezési eljárás indul a Heves Megyei Önkormányzatnál


számológépAdósságrendezési eljárás indul a Heves Megyei Önkormányzatnál - közölte Szabó Róbert (Fidesz-KDNP), a megyei közgyűlés elnöke hétfőn az MTI-vel.

Az MTI úgy tudja, hogy egy budapesti cég kérte az adósságrendezési eljárás megindítását a bíróságtól. Szabó Róbert közleményében azt írja, hogy tavaly októberben, az önkormányzati választások idején az önkormányzat működési hitele meghaladta az 1,7 milliárd forintot, a teljes adósságállomány az egyéb hitelekkel és követelésekkel, továbbá a svájci frank alapú kötvénnyel együtt csaknem hét és fél milliárd forint. Összehasonlításképpen emlékeztet, hogy 2004-ben a Heves Megyei Önkormányzatnak nem volt működési hitelállománya.

Hangsúlyozta, hogy tizenkét esztendő elhibázott szocialista politikája súlyos örökséget rótt a megyei önkormányzatra, intézményeire, különösen nehéz helyzetbe kerültek az idősek, a fogyatékkal élők, a diákok és azok a betegek, akik például a megyei kórházban kapnak ellátást.
Az elnök szerint hibás döntések - köztük a Buttler ház felújítása, a múzeumi raktárbázis kialakítása -, de különösen a kórházi HospInvest-szerződés okozták a kialakult helyzetet.
"Az utolsó csepp a pohárban" - olvasható a közleményben - egy a szocialista vezetés által hátrahagyott, ki nem fizetett számla volt. Sós Tamás korábbi szocialista közgyűlési elnök döntése miatt most azonnal 280 millió forintot kellene fizetnie a megyei önkormányzatnak. Ez a szerződés lehet, hogy jogszerű, de vállalhatatlan - mutat rá az elnök -, ezért "egyszer és mindenkorra megállítjuk azt a folyamatot, hogy tíz- és százmilliók vándoroljanak közpénzből különböző cégek számláira".

Mint írja, az adósságrendezési eljárás lehetőséget ad a felelősök megnevezésére. Kiemeli, hogy az eljárás idején biztosítják az idősek, a betegek, a fogyatékkal élők ellátását, az oktatási intézményeikben a diákok tanítását.

A biztonságos működés érdekében felveszik a kapcsolatot a pénzügyi gondnokkal, és minden információt a rendelkezésére bocsátanak - áll Szabó Róbert kommünikéjében.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-05-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite