2019. június 16., - Jusztin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeAdótorony: a közgyűlés nem hagyja, hogy tájsebet ejtsenek Salgón

Adótorony: a közgyűlés nem hagyja, hogy tájsebet ejtsenek Salgón

Molnár Károly frakcióvezető előterjesztése alapján Salgótarján Megyei Jogú Város közgyűlése ma délelőtt megvitatta a Magyar Telekom Nyrt. által telepíteni kívánt távközlési adótorony ügyét és elfogadta a megépítés ellen tiltakozó előterjesztést.

adotoronytiltakozas

Az elhangzott érvelés szerint a cég a 30 méteres adótornyot Salgótarján páratlan szépségű természeti környezetének elcsúfításával, Salgó várának lábához építené. Amellett, hogy a városunk környezeti szépsége közel áll a salgótarjániak szívéhez, az UNESCO is elismerte ezt a területet. A baloldali frakció álláspontja szerint - amelyet véleményük szerint minden jóérzésű salgótarjáni is magáénak vall - nem megengedhető egy ilyen, a város környezetének látképét romboló beruházás, mert ma már léteznek olyan technológiai megoldások, amelyek egyszerre jelentenek technikai fejlődést, ugyanakkor védik a környezetet is.

Az elfogadott előterjesztés a tiltakozás mellett konkrét intézkedések megtételére is tartalmaz utasításokat, és kezdeményez szabálymódosításokat, hogy a jövőben kategorikus tiltás akadályozza az ehhez hasonló, a páratlan szépségű tájképet romboló létesítmények építését.

Molnár Károly frakcióvezető a döntést bejelentő közleményében a közösségi médiában reményét fejezte ki, hogy a Magyar Telekom még a folyamatban lévő engedélyeztetés adminisztrációs fázisában elfogadja a képviselők és a lokálpatrióták érveit, és a jelenlegi formában eláll az adótorony megépítésétől.

Az előterjesztést a testület egyhangúlag támogatta.

 

Forrás: Salgotarjan.hu2017-03-31

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite