2019. április 24., szerda - György
Keresés a tartalomban
ItthonAdótörvények - MSZP: jövőre sem lesz adócsökkentés

Adótörvények - MSZP: jövőre sem lesz adócsökkentés


A kormány jövő évi adótervei nem jelentenek adócsökkentést - közölte Józsa István szocialista frakcióvezető-helyettes pénteken. A családi adókedvezmény kiterjesztését a kiskeresetűekre helyeselte, de megkésettnek tartotta.

jozsaistvan


Az MSZP-s politikus azt mondta: Orbán Viktor nem tartotta be adócsökkentési ígéretét, három éve emeli az adókat, így a kormányváltás óta évente körülbelül 500 milliárd forinttal nőtt az adóterhelés. Az Orbán-kormány 12 új adót vezetett be és negyvenszer emelte az adókat - jelentette ki.


Véleménye szerint ez a politika elszegényedést hozott és nem segíti a gazdasági növekedést.
Jelezte, a szocialisták nem támogatják a kormány adócsomagját, noha annak egy elemét, a családi adókedvezmény kiterjesztését, helyeslik. Ám Józsa István szerint a kormány ezzel valójában az MSZP javaslatát fogadta el két év késéssel. Hozzátette: a körülbelül 50 milliárd forintos kedvezmény a tizede annak, amennyivel az Orbán-kormány évente növelte az adóterheket.


Bírálta azt is, hogy a kormány adójavaslatai között nem szerepel az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése. Szerinte az áfacsökkentés az emberek terheit is mérsékelné, annak elmaradásával viszont a kormány "kicsontozza a húsipart".
Összegezve azt mondta: a jövő adótörvényekkel a kormány konzerválja megszorító politikáját és fenntartja alapvetően igazságtalan adórendszerét.


Giró-Szász András kormányszóvivő pénteken jelentette be, hogy az eddigi családi adókedvezmény már az egyéni járulékok, azaz a 7 százalékos egészségbiztosítási és a 10 százalékos nyugdíjjárulék terhére is igénybe vehető lesz. Az egyéni járulékokra kiterjesztett kedvezménnyel az adó-, illetve járulékmegtakarítás a kiskeresetűek esetében a bruttó bér 16 százalékáról annak 33 százalékára emelkedik, az intézkedés nagyjából 260 ezer családot érint.


Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője azt közölte: a kiskeresetűek adótörvénye a kormány jövő évre vonatkozó jogszabálycsomagja, hiszen szinte csak adócsökkentés szerepel benne.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-10-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite