2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
ItthonA fiatalok helyzete miatt tüntet a Nefmi előtt az LMP

A fiatalok helyzete miatt tüntet a Nefmi előtt az LMP


Az LMP a fiatalok kilátástalan helyzete miatt kedd reggel kilenctől nyolc órás néma tiltakozást kezdett a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) épülete előtt - jelentette be a demonstráció kezdetén Csiba Katalin szóvivő és Vágó Gábor képviselő.

Vágó Gábor001


Csiba Katalin arról beszélt, hogy azokért a fiatalokért tüntetnek, akik kiszorultak a felsőoktatásból, akik a megreformált szakképzési rendszer forrásmegvonásai miatt nem kapnak megfelelő szaktudást és akiknek az ifjúságpolitika kiüresítésével megszűnt a parlamenti képviselete. Eközben a Nefmi főbejáratának két oldalán a párt négy-négy, nyakukban "Nincs jövőnk" feliratú táblát tartó aktivistája ült le a földre.


A szóvivő hangsúlyozta, hogy a fiatalok körében 25 százalékos a munkanélküliség, ezért sokan külföldre vándorolnak a megélhetés reményében. Hozzátette, hogy a jelenlegi gazdasági és jogi környezet olyan instabil országot teremt, ahová már nem is térnek vissza.


Csiba Katalin kiemelte, hogy az elmúlt két évben a Nefmihez tartozó területeken tíz százalékos volt a forráselvonás. Ezért azt a kérdést tette fel a hamarosan a tárca élére kerülő Balog Zoltánnak, hogy mit akar tenni a megfelelő források biztosítása érdekében.


Vágó Gábor arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormányzat "asztalfiókba tette" a három évvel korábban konszenzussal elfogadott Nemzeti Ifjúsági Stratégiát és valódi tevékenységet nem végez a fiatalok érdekében. A képviselő, aki bírálta a felsőoktatási keretszámok csökkentését egyúttal a fiatalok lakhatásának támogatása mellett érvelt. Emellett kitért arra is, hogy tenni kell a közösségi terek megőrzése érdekében, mert ezzel többek között a vidék népességmegtartó erejét is növelni lehetne.


Az LMP sajtóosztálya később arról tájékoztatta az MTI-t, hogy tíz óra előtt rendőrök jelentek meg az épületnél, majd igazoltatták Csiba Katalint, Vágó Gábort és Linder Bálint sajtófőnököt.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-05-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite