2019. június 16., - Jusztin
Keresés a tartalomban
Választás 2010Varga Mihály: a Fidesz adócsökkentésben gondolkodik

Varga Mihály: a Fidesz adócsökkentésben gondolkodik


Varga MihályA Fidesz alelnöke azt mondta: rendszerszintű változásra azonban csak 2011-től lát esélyt. Varga Mihály szerint lehetnek olyan kisebb adótételek, amelyek esetében már idén is lehet változtatni, rendszerszintű módosításra azonban csak jövőre van lehetőség az adórendszerben.

A Fidesz alelnöke pártja keddi elnökségi ülése után tartott tájékoztatóján kérdésre kijelentette, az irány világos: a Fidesz adócsökkentésben gondolkodik, ez teremt majd ugyanis lehetőséget arra, hogy több munkahely legyen. Az ütemezésére pontos választ azonban csak akkor lehet adni, ha megtörténik az átadás-átvétel, és kiderülnek esetleg olyan tételek, amelyeket korábban nem ismertek - hangsúlyozta.

Tekintettel a munkanélküliek magas számára, már idén hozni kell olyan lépéseket, amelyek a munkahelyteremtés érdekében születnek: nemcsak gazdaságfejlesztési intézkedéseket kell hozni, nemcsak a bürokráciát kell csökkenteni, hanem módosítani kell az adótételeken is - mondta Varga Mihály, aki rendszerszintű változásra azonban csak jövőre lát esélyt.
Kiemelte, nem követhetik el azt a hibát, mint amit a jelenlegi kormány tett, hogy két-három hetente volt egy adótörvény-módosítás a parlament előtt.

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn a Magyar Televízióban közölte: a Fidesz arra készül, hogy ha kormányra kerül, akkor még idén adót csökkent, az pedig "kellemetlen meglepetésként" érné, ha ezt nem tudná megtenni. Hasonlóan Varga Mihályhoz, Navracsics Tibor is hangsúlyozta ezzel kapcsolatban: kérdés, milyen állapotban lesz az átadás-átvétel után a költségvetés.

2010-03-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite