2019. április 19., péntek - Emma
Keresés a tartalomban
ItthonA Fidesz átveri a nyugdíjasokat

A Fidesz átveri a nyugdíjasokat


MSZP logo2Az MSZP szerint a 0,6 százalékos nyugdíjkorrekcióval a Fidesz átveri az időseket. Török Zsolt, a párt szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján állítását azzal indokolta, hogy számításaik szerint 0,9 százalékos nyugdíjkorrekciós emelés járna a nyugdíjasoknak.


A szocialista politikus hangsúlyozta: ha 4,7 százalékkal számolják az idei inflációt, és ehhez még hozzáadódik 0,3 százalék a nyugdíjas fogyasztói kosár alapján, akkor az idősekre vonatkozó inflációs szám 5 százalék, az idei nyugdíjakat azonban a 4,1 százalékos előre jelzett pénzromlás alapján kalkulálták. Úgy fogalmazott: a Fidesz súlyos ezer forintokat húz ki a nyugdíjasok zsebéből ezzel a döntésével.
Török Zsolt szerint a korrekciós nyugdíjemelés akár az általuk kiszámítottnál is nagyobb lehetne, hiszen hogyha az előző év azonos időszakát nézik, akkor ahhoz képest 5,2 százalékos az infláció. Ráadásul - tette hozzá - a Fidesz az önkormányzati választások kampányában 1,1 százalékos emelést ígért. Úgy fogalmazott: a nyugdíjemelés mértéke minimum arcátlanság annak függvényében, hogy a tervezett adórendszer a milliomosoknak kedvez, és várhatóan a miniszterek adóterheit is csökkentik.
A szóvivő kifogásolta, hogy a kabinet úgy tesz, mintha a saját érdeme lenne a nyugdíjemelés, pedig az törvényi kötelezettség. Török Zsolt kiemelte: az MSZP választ vár arra, hogy a kormány folytatja-e a nyugdíjkorrekciós programot, amelynek keretében a legalacsonyabb nyugdíjakkal rendelkező csoportoknak az átlagosnál magasabb emelést kellene adni.
Kitért arra, a szocialista párt ezzel összefüggésben a parlamentben is kérdéseket tesz majd fel az illetékeseknek, és a költségvetési vitában is figyel arra, hogy képviselje a nyugdíjasok érdekeit. Arra az újságírói kérdésre nem tudott válaszolni, hogyan fordulhatott elő, hogy a kormány és az MSZP nyugdíjkorrekcióra vonatkozó számításai ennyire különböznek egymástól.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-10-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite