2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
Önkormányzati választások 2010A Fidesznek bizonyítéka van a megrendelt lejáratásról Szombathelyen

A Fidesznek bizonyítéka van a megrendelt lejáratásról Szombathelyen


Fidesz logoA szombathelyi hangfelvétel ügyében érintett két fideszes önkormányzati képviselő közlése szerint bizonyítani tudják, hogy politikai megrendelésre készült lejárató kampány áldozatai, ami mögött szocialista politikusok állnak.


Marton Zsolt és Szakály Gábor, a Fidesz két szombathelyi önkormányzati képviselője közölte: birtokukba került egy, az ügy minden részletét feltáró hangfelvétel, amelyből egyértelműen kiderül, hogy az ellenük folytatott lejárató kampány és zsarolás mögött szocialista politikusok állnak. Szavaik szerint Czeglédy Csaba szocialista alpolgármester érintettsége egyértelműen megállapítható az ügyben, a felvételt már átadták a rendőrségnek.
Marton Zsolt a sajtótájékoztatón azt állította, Czeglédy Csabának köze van a hamisított és nyilvánosságra hozott hangfelvételekhez.
A fideszes politikus emlékeztetett arra, hogy a szocialista alpolgármester az egyetlen a szombathelyi közgyűlésben, akit pénzügyi jellegű bűncselekmény, adócsalás miatt ítélt el jogerősen a bíróság. Szavai szerint éppen ezért erősen megkérdőjelezhető Ipkovich György szocialista polgármesternek az a döntése, hogy éppen Czeglédy Csabára bízta az önkormányzati intézmények felújításával és az ezt végző önkormányzati cég, a Savaria Rehab-Team Kft.-vel kapcsolatos vizsgálat irányítását.
Marton Zsolt hangsúlyozta: lehetetlen, hogy a város vezetői, köztük a cég felügyeletét ellátó szocialista alpolgármester ne tudott volna arról a gyakorlatról, hogy a cég 30 százalék előleget fizetett - anyagköltségre - alvállalkozóinak.
A Népszava álltal nyilvánosságra hozott felvételek állítása szerint ebből a harminc százalékból kellett a vállalkozóknak 10 százalékot "jattolnia". Az ügyben szinte már minden érintett rendőrségi feljelentést tett, az MSZP pedig az ügyészséghez fordult. (A szombathelyi MSZP szerdán közleményben tudatta, hogy a Vas Megyei Főügyészség vesztegetés alapos gyanúja miatt elrendelte a nyomozást.)
Marton Zsolt szólt arról is, a sajtótájékoztató helyszínén megjelent Németh Gábor, a Népszava cikkírója is, akihez bizonyítékaik szerint zsarolással összefüggő bűncselekmények szálai vezetnek, ezért őt a sajtótájékoztatóra nem engedték be.
Közben Czeglédy Csaba, Szombathely szocialista alpolgármestere közölte, hogy az MSZP feljelentése alapján a Vas Megyei Főügyészség Vesztegetés alapos gyanúja miatt nyomozást rendelt el. A Magyar Szocialista Párt szombathelyi szervezete múlt hét pénteken tett feljelentést a városi ügyészségnél vesztegetés alapos gyanúja miatt a a Népszavában megjelent hangfelvételek kapcsán - idézte fel. A lap múlt hét csütörtökön és pénteken egy-egy hangfelvételt hozott nyilvánosságra, azzal vádolva Marton Zsolt és Szakály Gábor fideszes önkormányzati képviselőket, hogy "tíz százalék jattot" kérnek az önkormányzati intézmények felújítása során végzett építőipari munkák után.
A alpolgármester sajtótájékoztatóján részletesen beszámolt az említett újságcikk nyomán az önkormányzat által indított vizsgálat eredményeiről is, jelezve hogy az több szabálytalanságot és furcsaságot tárt fel.
A Népszava múlt hét csütörtökön és pénteken egy-egy hangfelvételt hozott nyilvánosságra, azzal vádolva Marton Zsoltot és Szakály Gábort, hogy "tíz százalék jattot" kérnek az önkormányzati intézmények felújítása során végzett építőipari munkák után.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-09-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite