2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonA Fidesz jogi lépéseket fontolgat a Lázár-hangfelvétel miatt

A Fidesz jogi lépéseket fontolgat a Lázár-hangfelvétel miatt


Kósa Lajos001Vizsgálja a Fidesz, milyen jogi lépéseket tehet annak a hangfelvételnek az ügyében, amelyen a fideszes Lázár Jánosnak, Hódmezővásárhely polgármesterének a helyi közgyűlésben elhangzott szavai hallhatók. A párt ügyvezető alelnöke úgy fogalmazott, a szocialisták most is a hamisítás "jól bevált eszközéhez folyamodtak."


Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke azt mondta: a Fidesz azt vizsgálja, hogy milyen jogi lépéseket tehet a hamisítók ellen, mert a megvágott, manipulált szöveg semmilyen módon nem fedi a valóságot.

A politikus úgy fogalmazott: "mint már annyiszor, a szocialisták most is a hamisítás szerintük jól bevált eszközéhez folyamodtak." Azt a szöveget, amellyel Lázár János Fidesz-frakcióvezetőt támadják, és amely egy 2008-as nyilvános közgyűlésen hangzott el, megvágták, manipulálták úgy, hogy az elveszítette az eredeti értelmét - közölte, hozzátéve: Lázár János az említett hódmezővásárhelyi ülésen mondott beszédében a "megélhetési politikusokat" ostorozta.


Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja vasárnapi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy pártja szerint Lázár Jánosnak, a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének, polgármesternek a hódmezővásárhelyi közgyűlésben elmondott szavai a szövegkörnyezettől függetlenül a kormány "minden ízében szegényellenes" politikáját tükrözik vissza.

Ezt megelőzően, vasárnap délelőtt Lázár János elnézést kért a hódmezővásárhelyi közgyűlésben korábban elhangzott - mint mondta - félreérthető mondatai miatt, amelyekről szombaton került fel az internetre egy hangfelvétel. A politikus hangsúlyozta: a szóban forgó 2008-as hódmezővásárhelyi ülésen nem a szegény emberekről, hanem a "megélhetési politikusokról" beszélt.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-03-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite