2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
ItthonA Fidesz megdöbbent a kislétai videó-ügyön

A Fidesz megdöbbent a kislétai videó-ügyön


A Fidesz megdöbbent a kislétai videó-ügyön - mondta Kocsis Máté, a párt kommunikációs igazgatója kedden újságírók előtt nyilatkozva. Véleménye szerint, ahogy a bajai videó esetében, most is több időre van szükség, hogy kiderüljön az igazság, de ha igazak a hírek, és ez is egy hamisított videó, akkor a baloldal pártjainál már komoly problémák vannak.

Fidesz logo

Kocsis Máté kérdésre válaszolva azt is elmondta: több kérdésben is elszámoltatnák Bajnai Gordont, az Együtt-PM pártszövetség vezetőjét. Ha pedig a kislétai videóról kiderül, hogy hamisított felvétel, akkor Bajnai Gordonnak újabb ügyben kell felelnie a kérdésekre.

A politikus hangsúlyozta: a bajai videóról kiderült, hogy azt a baloldal pártjai rendelték, rendezték és készítették. Kérdésre válaszolva azt is elmondta, ha a hamisítási botránnyal kapcsolatos vitán túl érdemes arról is beszélni, hogy a baloldali pártok miért mindig a szegény sorban élő, sok esetben cigány embereket használják fel arra, hogy a politikai terepen némi előnyre tegyenek szert. Ez morális kérdés és beszélni kell róla - tette hozzá a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Az Együtt 2014 szombaton töltött fel egy videót az internetre, amelyen két "kikockázott" férfi arról beszél, néhány kislétai közmunkás egy fideszes polgármestertől ötezer forintot kapott azért, hogy libákkal a kezében tüntessen Bajnai Gordon ellen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban csütörtökön. Rácz Krisztina, az Együtt-2014 sajtófőnöke az Indexnek azt mondta, hogy a felvételt egyik aktivistájuk kamerával rögzítette.

A hétfő esti M1 Híradónak név nélkül, de arcát vállalva nyilatkozó közmunkás állítása szerint a videó egyik szereplője, ugyanakkor azt mondta, 10 ezer forintot kapott azért, hogy a kamera előtt vállalja, hogy pénzért toboroztak közmunkásokat egy Bajnai Gordon elleni tüntetésre. A férfi elmondta: a videó készítői tízezer forintot fizettek neki azért, hogy a kamera előtt elmondja az előre megbeszélt szöveget.

Az M1 Híradójának Madácsi Imre, Kisléta fideszes polgármestere kijelentette, hogy ő senkinek nem ajánlott és nem is fizetett pénzt. Hozzátette: felháborítja, hogy "ártatlan embereket pénzért belerángatnak olyan dolgokba, amelyek nem igazak és meg sem történtek".

Az M1 hétfő esti Híradóját követően az Együtt-PM Szövetség közleményt adott ki arról: nyilvánosságra hozzák a Kislétán készült vágatlan videofelvételt. Ugyanis úgy vélik: a teljes videofelvételből "mindenki megítélheti, hogy melyik az életszerűbb: az operatőr tanított-e be egy négy perces beszélgetést, vagy az, hogy a polgármestertől anyagi függésben levő közmunkást bírták rá eredeti kijelentésének megváltoztatására". Továbbra is kitartanak amellett, hogy aktivistájuk nem egy megrendezett, előre betanított jelenetet, hanem egy spontán beszélgetést rögzített.

 

Forrás: MTI/ HÍRPORT24

 

2013-11-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite