2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
ItthonA Fidesz megérti a bajba jutott devizahitelesek haragját

A Fidesz megérti a bajba jutott devizahitelesek haragját


A Fidesz "megérti és osztja mindazok haragját", akik szombaton a Kossuth térre vonultak, hogy elmondják, a devizahitel tönkretette az életüket. A nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója szombati közleményében úgy fogalmaz: ha a Gyurcsány-Bajnai-kormányon múlt volna, akkor most családok ezrei lennének földönfutók, mert ők soha nem a magyar emberek érdekeit nézték, hanem a bankokét és devizaadósságba taszítottak százezreket.

Fidesz logo

Kocsis Máté hangsúlyozza: az előző kormányok alatt 140-szeresére nőtt a magyar lakosság devizaadóssága, félmillió magyar család otthonára került jelzálog, veszélybe sodorták több százezer magyar család otthonát, megélhetését, létbiztonságát.

A kormányváltás óta a Fidesz több tucat intézkedést hozott a bajbajutottak érdekében: több mint 102 ezer devizahiteles élt eddig az árfolyamgát, 170 ezer hiteles pedig a végtörlesztés lehetőségével, a Nemzeti Eszközkezelő tavaly év végéig 600 lakást vásárolt meg, idén pedig akár 10 ezer család megmentésére van keret a programban, sőt a jogosultak köre is bővült - írja Kocsis Máté.

Hozzátette: a legnehezebb helyzetben lévőknek az ócsai lakópark nyújt új esélyt. Emellett pénzügyi biztost "állítottak munkába" a devizahitelesek érdekeinek képviseletére, a családi adórendszernek és a rezsicsökkentésnek köszönhetően pedig több pénz marad az embereknél. Ezen kívül a kormány az elérhető és kiszámítható otthonvásárlás érdekében visszaállította az otthonteremtési kamattámogatást.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-02-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite