2019. július 24., szerda - Kinga, Kincső
Keresés a tartalomban
ItthonA Fidesz visszautasítja az alkotmánymódosítás MSZP-s kritikáját

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

A Fidesz visszautasítja az alkotmánymódosítás MSZP-s kritikáját


Visszautasítja a Fidesz a múlt héten beterjesztett alaptörvény-módosítási javaslatot ért szocialista kifogásokat. Az MSZP-s Bárándy Gergely szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, pártja a jogállam és a jogbiztonság elleni aljas támadásnak tartja a kormánypártok alkotmánymódosító indítványát.

gulyasgergofidesz


Gulyás Gergely fideszes országgyűlési képviselő erre reagálva az MTI-nek úgy fogalmazott: az elmúlt két és fél év tapasztalata azt mutatja, hogy ha a szocialisták valamit nem tartanak jogállaminak, az annyit jelent, hogy egy javaslattal nem értenek egyet. A hallgatói szerződés alkotmányban rögzítésével kapcsolatos MSZP-s kritikára azt mondta: a Fidesz-frakció ragaszkodik ahhoz, hogy az állam közpénzből csak azoknak fizesse az oktatási költségeit, akik a diploma megszerzését követő húsz évből legalább tízet Magyarországon dolgoznak.


Visszautasította továbbá, hogy a Fidesz-KDNP korlátozni akarná az Alkotmánybíróság (Ab) jogkörét. Kijelentette: az Ab jogkörét egyáltalán nem érinti a benyújtott javaslat. Ehelyett szélesedik az Ab-hoz fordulásra jogosultak köre azzal, hogy a legfőbb ügyész és a Kúria elnöke is fordulhat majd a testülethez utólagos normakontrollért - magyarázta a kormánypárti politikus.


Végül a választási kampány politikai hirdetéseiről szólva Gulyás Gergely közölte: a Fidesz reméli, az MSZP is egyetért azzal, hogy a közpénzből fenntartott közmédiában a választáson induló minden pártnak egyenlő feltételek mellett kell biztosítani a megjelenés feltételét.


Hozzátette, ha a kereskedelmi médiumokban korlátlanul lehet hirdetéseket megjelentetni, akkor a választás pénzügyi versennyé válik. Hangsúlyozta azt is, hogy utóbbiak esetében a javaslat nem a tilalomról szól, hanem arról, hogy a kereskedelmi médiumokban korlátozhatók a politikai hirdetések.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-02-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite