2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonA főügyészség cáfolta, hogy még két embert elfogtak a romagyilkosságok ügyében

A főügyészség cáfolta, hogy még két embert elfogtak a romagyilkosságok ügyében


RomagyilkosságokA Pest Megyei Főügyészség helyettes vezetője cáfolta azt a lapinformációt, amely szerint a romák elleni támadássorozat ügyében folytatott nyomozás során a rendőrök hat embert fogtak el, de kettőt később elengedtek.


Csecserits István a Magyar Hírlap cikke kapcsán azt közölte: a romagyilkosságok és más bűncselekmények elkövetésével nemrégiben megvádolt négy emberen kívül fel sem merült mások neve, vagyis a vádiratban leírtak az irányadóak. Hangsúlyozta, hogy minden alapot nélkülöz a lap állítása. A cikkben foglaltakat a megyei főügyészség helyettes vezetője fantáziálgatásnak, újságírói zavarkeltésnek nevezte.
A romákat ért támadások ügyében négy embert gyanúsított meg a rendőrség, ők négyen kerültek előzetes letartóztatásba, s ők ülnek majd a hamarosan kezdődő perben a vádlottak padján - nyomatékosította Csecserits István.

Csécsi Soma, a romagyilkosságokat vizsgáló Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) helyettes szóvivője azt mondta, hogy mivel az ügyet vádemelési javaslattal az idén szeptemberben átadták a Pest Megyei Főügyészségnek, a vonatkozó szabályok szerint az NNI már nem jogosult erről nyilatkozni.

A Magyar Hírlap információi szerint körülbelül egy héttel a romagyilkosságokkal alaposan gyanúsítható (azóta már megvádolt) négy férfi elfogása előtt "képbe került" további két férfi: R. Antal és E. László. A napilap - a birtokába került dokumentumokra hivatkozva - azt állítja: a rendőrök feltételezték, hogy ennek a két férfinak is köze van a gyilkosságokhoz; tudnak a szervezésben és a végrehajtásban közreműködőkről, illetve a fegyverek hollétéről, ezért négy társukkal együtt őket is elkapták, ám később nem foglalkoztak velük.

Az NNI kilenc bűncselekmény ügyében folytatott eljárást. Tavaly augusztus 21-én egy debreceni szórakozóhelyen fogták el a romák sérelmére elkövetett, hat halálos áldozatot követelő támadássorozattal gyanúsítható, jelenleg előzetes letartóztatásban lévő négy férfit: K. Árpádot. K. Istvánt., P. Zsoltot és Cs. Istvánt.

A bírósághoz benyújtott vádiratban az első-, a másod- és a harmadrendű vádlottat előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve és 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberöléssel, fegyveresen, csoportosan elkövetett rablással, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel vádolják. A negyedrendű vádlott esetében előre kitervelten, aljas indokból, több emberen bűnsegédként elkövetett emberölés bűntette a vád.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-11-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite