2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
ItthonA fővárosi LMP az állami közterület-foglalásokat kifogásolja

A fővárosi LMP az állami közterület-foglalásokat kifogásolja


Az LMP fővárosi frakciója kifogásolja, hogy a kormány szinte Budapest egész belvárosára közterület-foglalási engedélyt kapott a fővárostól március 15-ére.

LMP01


A párt szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a közigazgatási és igazságügyi tárca a szokásos állami ünnepségek helyszínei (Magyar Nemzeti Múzeum környéke, Kossuth tér) mellett 8 másik helyszínre is igényt jelentett be, így a Ferenciek terére, a Március 15. térre, az Erzsébet hídra, a Képviselői Irodaház környékére, a budai Várba vezető útra, az I. kerületi Horváth-kertre, valamint a Nemzeti Színház és a Művészetek Palotája környékére is. Az LMP álláspontja szerint a kormány ezzel "szinte egy talpalatnyi helyet sem hagyott az ellenzéki és civil demonstrációknak".

Mint hozzátették, a fővárosi önkormányzat korábban további helyszíneket is lefoglalt saját rendezvényeihez. Megjegyezték ugyanakkor, hogy a Fidesz viszont eddig nem kért területfoglalási engedélyt a fővárostól a sajtóban megjelent, tervezett "erődemonstrációhoz". A Fővárosi Közgyűlés közterület-hasznosítási bizottsága szerdán döntött a közigazgatási minisztérium kilenc, idei évre vonatkozó kérelméről.

Ezek között a holokauszt áldozatainak emléknapja, a kommunizmus áldozatainak emléknapja, a nemzeti összetartozás napja, a Nagy Imre-emléknap, az aradi vértanúk emléknapja, március 15., augusztus 20., valamint október 23. kapcsán tartandó rendezvények helyszínei szerepelnek. Az ülésen Losonczy Pál, a Jobbik fővárosi frakcióvezetője garanciát kért a fővárostól arra, hogy azokat a helyszíneket, amelyeket ténylegesen nem vesznek igénybe március 15-én, felkínálják másoknak.


Ughy Attila, a testület fideszes elnöke erre reagálva azt közölte: a helyszínek továbbadhatók, azokról meg lehet egyezni a Főpolgármesteri Hivatallal, mint ahogy az előző években számos példa volt is erre.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-01-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite