2019. április 20., szombat - Konrád, Tivadar
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedA GVH 50 millió forintra megbírságolta a Vodafone-t

A GVH 50 millió forintra megbírságolta a Vodafone-t


A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ötvenmillió forintra megbírságolta a Vodafone Magyarország Zrt.-t, mert a mobilszolgáltató társaság egy játékában a GVH szerint megtévesztő tájékoztatásokat adott a nyerési esélyekről.

bíróság


A GVH pénteki közleménye szerint a Vodafone a "Töltsd fel és nyerj!" promócióhoz kapcsolódó "Autós" játéka során nyújtott tájékoztatásaival megtévesztette a fogyasztókat. A Vodafone sajtóosztálya az MTI megkeresésére nem kívánta kommentálni a GVH döntését. A GVH vizsgálatában megállapította, hogy a Vodafone 2012 szeptemberében Autós játékot hirdetett, mely során négy alkalommal egy-egy autó volt a fődíj - két VW Polo, egy MINI Cooper és egy BMW1 - , vagy vigaszdíjként kisebb pénzösszeget sorsoltak ki.


A nyereményjátékban valamennyi feltöltőkártyás előfizető részt vehetett. A mobilszolgálató az előfizetőinek küldött SMS-ekben arról tájékoztatott, hogy kizárólag azok nyerhetik meg az adott héten kisorsolásra kerülő autót, akik azon a héten minimum 3000 forinttal feltöltötték a kártyájukat. Az SMS-ek arra nem utaltak, hogy a játékban nem csupán azok vehetnek részt, akik az adott héten feltöltötték az egyenlegüket, így a fogyasztók nem kaptak reális képet a nyerési esélyeikről.


Mivel a játék végén kisorsolt személyek egyike sem rendelkezett adott heti 3000 forint feletti feltöltéssel, a négy héten át tartó játék keretében egyetlen alkalommal sem adtak át nyereményautót. A hivatal a jogsértés megállapítása mellett 50 millió bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást. A bírság meghatározásánál a GVH súlyosító körülményként értékelte, hogy a Vodafone intenzív kampánya a fogyasztók széles körét elérte, továbbá azt, hogy a versenyhivatal korábban már több alkalommal megállapította, hogy a vállalkozás a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-12-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite