2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
ItthonAgyonlőttek egy rendőrt Alsóörsön

Agyonlőttek egy rendőrt Alsóörsön


Egy civil és egy rendőr meghalt Alsóörsön egy lövöldözésben, a rendőrség nagy erőkkel vonult az M1-M7-es bevezető szakaszára, ahol a Balaton felől érkezőket ellenőrzik.

Alsóőrs


Lövöldözés volt a Veszprém megyei Alsóörsön szerda hajnalban, egy rendőr és az általa ellenőrzött autó egyik utasa életét vesztette.


A rendőrség hajnali közleménye szerint az éjféli órákban a közúti ellenőrzési szolgálatot teljesítő 29 éves G. J. rendőr főtörzsőrmester eddig tisztázatlan körülmények között, halálos lövést kapott és a helyszínen meghalt. A főtörzsőrmestert az általa megállított jármű ellenőrzése során érte a lövés.


Szintén meghalt az ellenőrzött gépjárműben utazó 19 éves N. Á. utas is. A lövöldözésben megsérült a személyautóban utazó még egy férfi, a 25 éves Sz. J. L. is. A rendőrség lezárta a környéket és nagy erőkkel keresi az elkövetőt.
A gyilkosság helyszínén és az onnan kivezető valamennyi úton ellenőrző áteresztő pontokat állítottak fel, ahol gépfegyveres rendőrök folyamatosan ellenőriznek és igazoltatnak.


A további eljárást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, illetve a főügyészség folytatja le.
Az M1-M7-es autópálya Budapestre bevezető közös szakaszán óriási volt a rendőri készültség, valamennyi, a Balaton felől érkező autót megállítottak - tapasztalta az MTI tudósítója a helyszínen. Több ellenőrzési pontot felállítottak a centrum felé, valamint a Petőfi és Lágymányosi hídon, ahol golyóálló mellényt viselő, gépfegyveres rendőrök ellenőrzik az autósokat.
Éjfél óta egyetlen autót sem engedtek be Alsóörs központjába. A rendőrség a kora délelőtti órákig helyszínelni fog, vagyis a 71-es út zárva lesz.


Nem hivatalos információk szerint a rendőrök egy Ford Fiestát vizsgálnak, vélhetően ezt próbálták igazoltatni éjszaka a rendőrök, miközben kialakult a lövöldözés. Állítólag az autó összes utasa és a kocsi is a helyszínen maradt, és a rendőröknek vannak tanúi, akik el tudják mondani, mi történt.


Úgy tudni, a lelőtt rendőrnek volt egy járőrtársa is, aki szakközépiskolás tanuló. Egyelőre az sem biztos, hogy az elhunyt rendőrre a szóban forgó autóból lőttek, a szakemberek vizsgálják a lövedéknyomokat.
Ha mégsem a Ford Fiestából lőttek, az magyarázatot adhat arra, miért kerestek éjszaka a rendőrök a Budapest felé bevezető utakon egy fekete autót.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-08-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite