2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
NagyvilágA hajótestben találták meg a magyar hegedűművész holttestét

A hajótestben találták meg a magyar hegedűművész holttestét


A Külügyminisztérium közölte, megtalálták és azonosították az olasz hajóbalesetben eltűnt magyar férfi holttestét. Egy magyart még mindig keresnek.

Óceánjáró balesete


Megtalálták a pénteki olaszországi hajóbalesetben eltűnt magyar férfi holttestét - közölte Tóth József, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője. Tóth József az MTI érdeklődésére elmondta, a férfi holttestét több más áldozatéval együtt a hajótestben találták meg, és a hatóságok által Grosseto városában felállított válságközpontban azonosította a férfi helyszínen tartózkodó édesanyja.


A holttest boncolását később végzik el, hogy megállapítsák a férfi halálának körülményeit, azt követően pedig hazaszállíthatják a holttestét - tudatta. A balesetben eltűnt másik magyart, egy nőt továbbra is keresnek.


Családtagjai azonosították a magyar férfit


A szintén a hajón utazó és dolgozó magyarok beszámolói szerint a tragédia óráiban mentőmellényben látták még a hajó fedélzetén, azóta az eltûntek között szerepelt. Édesanyját a toszkán Grosseto városában, a polgári védelem itt működő központjában fogadták. Ő azonosította a fiát.


A magyar áldozat annak az öt halottnak az egyike, akikre kedden találtak az olasz haditengerészet búvárai a hajó belsejében. A hivatalos listákon ugyan nem szerepel a neve, de rokonai jelzései szerint egy másik magyar, egy nô is a hajón tartózkodott, róla továbbra sincsen hír.


Több mint húsz eltűnt embert keresnek még


Az olasz hatóságok hangsúlyozták, hogy a hajót teljesen átkutatják és egy holttestet sem hagynak a tenger alatt, de ezt a viharos időjárás megnehezíti.


Olaszországban nyilvánosságra került a házi őrizetben levő kapitány kihallgatásának jegyzőkönyve. A kapitány elismerte, hogy merész manőverrel a parthoz túl közel haladt. Az is kiderült, hogy a sziklával való ütközés után 40 perccel késôbb adta le az első vészjelzést és az evakuálást majdnem egy óra múlva rendelte el. A jegyzőkönyvben az szerepel, hogy a kapitány a patról nézte hajója elsüllyedését. Rekonstrukciók szerint amikor a kapitány már a parton volt, még 300 menekülő ember volt a fedélzeten, közöttük gyerekek, egy várandós édesanya és mozgássérültek is.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-01-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite