2019. augusztus 24., szombat - Bertalan
Keresés a tartalomban
ItthonA három csapásról és a kisebb parlamentről is tárgyalt a Fidesz

A három csapásról és a kisebb parlamentről is tárgyalt a Fidesz


ParlamentA Fidesz elnöksége keddi ülésén arról tárgyalt, hogy mely törvényjavaslatokat tudják a lehető leghamarabb benyújtani az Országgyűlésnek. Ezek között van például a családi pótlék kifizetésének iskoláztatáshoz való kötése, a "három csapás" törvénye, a közfeladatot ellátó személyekkel - például tanárokkal - szemben elkövetett erőszakos bűncselekmények jelenleginél szigorúbb szankcionálása, a kisebb parlamentre vonatkozó javaslatok, az alkalmi munkavállalást ellehetetlenítő jogszabályok eltörlése, valamint az egyházi iskolák hátrányos megkülönböztetésének megszüntetése - ismertette Szijjártó Péter.

"Igyekszünk a lehető leghamarabb benyújtani ezeket a törvényjavaslatokat" - mondta a párt elnöki stábjának vezetője. A stábfőnök beszámolt arról is: nem szeretnék növelni a parlamenti bizottságok számát.
Mesterházy Attila korábban írásban küldte el az MSZP négypontos javaslatát az Országgyűlés alakuló ülését megelőző egyeztetésekkel összefüggésben a többi parlamenti frakciónak. Ezek között szerepel például, hogy módosítsák a házszabály politikai vitanapok összehívására és a vizsgálóbizottságok felállítására vonatkozó szabályait annak érdekében, hogy ezek minden frakció számára elérhető és egyértelmű lehetőségek legyenek.

A szocialisták keddi felvetésére Szijjártó Péter úgy reagált: meglehetősen furcsa felfogásnak tartja, hogy a magyar alkotmányos berendezkedés és demokratikus intézményrendszer szabályai mindig az MSZP éppen aktuális választási végeredményéhez legyenek igazítva.
Az MTI azon kérdésére, hogy mit kell érteni Orbán Viktor azon korábbi kijelentése alatt, miszerint a leendő parlamenti ellenzéknek elegáns alkotmányjogi elbánásban lesz része, Szijjártó Péter úgy válaszolt: mindenben az alkotmányos előírások alapján eljárva, a parlamenti mandátumaránynak megfelelő módon illetik meg az ellenzéket a demokrácia adta jogosultságok.


Csáky Pál, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöke kedden a pozsonyi TASR hírügynökséggel azt közölte: Orbán Viktor és az MKP képviselői várhatóan május végén találkoznak. Az MTI ezzel kapcsolatos kérdésére, miszerint más határon túli magyar pártok képviselőivel is találkozik-e a Fidesz elnöke a közeljövőben, Szijjártó Péter azt mondta: folyamatos az egyeztetés és a kapcsolattartás a Fidesz és a határon túli magyarok pártjai között, de egyelőre nem szerepel konkrét találkozó most a naptárban.

2010-05-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite