2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
ItthonA Haza Nem Eladó tüntetés Budapesten – „Elfoglalták” az Astoriát

BKK: demonstrálók "elfoglalták" az Astoriát

Be nem jelentett politikai demonstráció miatt a közösségi közlekedés több járata is módosítva közlekedik a fővárosban, az Astoria csomópontot a demonstrálók "elfoglalták" - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedd délután az MTI-vel. Az MTI tudósítója a helyszínről azt jelentette: a Haza Nem Eladó Mozgalom több száz szimpatizánsa leült az úttestre. A BKK a Facebook-oldalán nem sokkal 17 óra előtt tudatta azt is, hogy az Erzsébet hidat lezárták a forgalom elől, a fővároson átutazóknak az M0-s autóutat ajánlják.

A Haza Nem Eladó Mozgalom demonstrációja

A 7-es, a 7A, a 7E és a 107E jelzésű buszok a Blaha Lujza tér - Corvin-negyed - Üllői út - Kálvin tér - Szabadság híd - Móricz Zsigmond körtér útvonalon járnak mindkét irányban. Az Urániát, az Astoriát, a Ferenciek terét, a Rudas fürdőt nem érintik.

A 178-as és a 216-os autóbuszok nem közlekednek.

A 9-es autóbuszok a nagykörúton át, terelve járnak, nem érintik a Nyugati pályaudvar és a Harminckettesek tere közötti megállókat.

A 47-es és 49-es villamosok jelenleg a Clark Ádám térhez viszik az utasokat, nem érintik a Fővám tér, a Kálvin tér, az Astoria és a Deák Ferenc tér megállót.

A 8-as és 112-es autóbuszok a budai végállomásoktól csak a BAH-csomópontig járnak.

Az 5-ös buszok kettéosztva, Pasarét és a Széll Kálmán tér között, illetve Rákospalota és a Blaha Lujza tér között járnak.

A 105-ös autóbuszok megosztva közlekednek az Apor Vilmos tér és a Széll Kálmán tér között, valamint a Bajcsy-Zsilinszky út és a Gyöngyösi utca között.

Nosztalgiavillamosok mostantól nem közlekednek.

A rendőrség ugyancsak közleményben tudatta, hogy rendezvény megtartása miatt a belváros több pontját időszakosan lezárják. Tilos behajtani az Erzsébet tér felől a Múzeum körútra az Astoria irányába, a Döbrentei tértől az Erzsébet hídra Pest felé, a Kálvin térre az Astoria irányába, valamint a Blaha Lujza térről az Astoria irányába.

A lezárás nem terjed ki a gyalogosforgalomra, a közlekedőket az érintett pontokon rendőrök segítik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri, hogy az érintett útvonalat a közlekedők lehetőség szerint kerüljék el.


Forrás:MTI/HÍR PORT24

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

 

2013-08-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite