2019. július 15., hétfő - Henrik
Keresés a tartalomban
ItthonA hétvégén is marad a ködös, borult időjárás

A hétvégén is marad a ködös, borult időjárás

A Kárpát-medence fölött továbbra is anticiklon helyezkedik el, amelyben köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet az időjárás fő jellemzője.

borultkodos

Előrejelzés az ország területére péntek estig:

Nagyrészt borult, párás, elsősorban a Dunától keletre több helyen tartósan ködös idő várható, inkább csak északkeleten és a Tiszántúlon vékonyodhat el, szakadozhat fel helyenként átmenetileg a felhőzet, illetve a magasabb hegycsúcsok emelkednek ki a felhőrétegből. Itt-ott szitálás, ónos szitálás, szemcsés hó, zúzmaraképződés továbbra is előfordul. Többnyire gyenge lesz a légmozgás, holnap a Kisalföld térségében élénkülhet meg a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -5 fok között várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 0 fok körül alakul.

Távolabbi kilátások péntektől hétfőig:

Pénteken borult, párás idő várható. Szombaton helyenként, vasárnaptól már több helyen felszakadozhat a felhőzet, csapadék nem valószínű.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább 5 mm) az ország területén nem lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire +1, -5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kezdetben 0 fok körül, majd 1, 7 fokról 6, 11 fokig emelkedik, csak a néhány felhős, párás helyen marad 5 fok alatt.

Orvosmeteorológiai jelentés:

Fronthatás nem lesz, de a párás levegő miatt továbbra is gyakoriak lehetnek a légzőszervi megbetegedésekkel kapcsolatos panaszok.


Forrás: omsz.hu / HÍR PORT 24

Fotó : Kovács Balázs

 

2011-11-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite