2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
ItthonA Horn-család humánusnak tartja a kormány hozzáállását

A Horn-család humánusnak tartja a kormány hozzáállását


Horn GyulaHorn Gyula volt miniszterelnök családja szerint Wittner Mária kijelentései a nyilatkozót minősítik, és olyan színvonalról árulkodnak, amelyre méltatlan és értelmetlen reagálni - írja a Népszabadság.


"Wittner Mária kijelentései őt minősítik" - Horn Gyula családja részéről így értékelik a fideszes képviselő múlt heti parlamenti felszólalását, amikor az alkotmányozás vitájában azt mondta, hogy „Horn Gyula hóhér volt" és „három éve ott vergődik a Honvéd Kórházban, mert képtelen meghalni".


A család köszöni a jelenlegi kormányzat humánus hozzáállását


A család egyik tagja a Népszabadság megkeresésére annyit mondott, hogy a család köszönetét fejezi ki mindenkinek, aki Horn Gyula egészségügyi állapota miatt aggódik, és szeretne mindenkit megnyugtatni, a beteg állapota stabil, az Állami Egészségügyi Központban teljességgel biztosított a folyamatos gyógykezelése. A család azt is hangsúlyozni kívánja, hogy e nehéz helyzetben megnyugvással fogadták, hogy a jelenlegi kormányzat részéről korrekt és humánus hozzáállás tapasztalható a kérdésben, ami a család rendelkezésére álló információk szerint Orbán Viktor miniszterelnök személyes döntésének tudható be.


Horn Gyula 2007 szeptembere óta áll kórházi kezelés alatt

A volt miniszterelnök 2007 nyarán, hetvenötödik születésnapján mutatkozott utoljára a nyilvánosság előtt a Magyar Nemzeti Galériában megrendezett ünnepségen. 2007. szeptember 16-án került kórházba, azóta a budapesti Állami Egészségügyi Központ őrökkel és kamerákkal vigyázott VIP-részlegé¬ben kezelik. Szűk családi körén kívül mást nem fogad, a család kérésére a kórház nem nyilatkozik az állapotáról.


Az MSZP lemondásra szólította fel Wittner Máriát


Az MSZP bocsánatkérésre és parlamenti mandátumáról való lemondásra szólította fel Wittner Máriát, és elhatárolódást követelt a Fidesztől, mindhiába.


A hét végén Wittner a Borsonline kérdésére még azt is kijelentette, hogy „a jóisten büntetésének tekinti a volt kormányfő jelenlegi egészségi állapotát". „Nem kívánom a halálát, de megkapja a büntetését még itt a földön. Ezt kapta meg Toller is, mert királyt csinált a böszméből", mondta a tavaly elhunyt Toller László pécsi polgármesterre és Gyurcsány Ferencre utalva.
A baranyai szocialisták tiltakozására a Fidesz négytagú pécsi parlamenti képviselőcsoportjából Hoppál Péter annyit mondott: nem értünk egyet Wittner Máriával.

 

Forrás: Népszabadság/HÍR PORT24

 

2011-03-31

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite