2019. június 17., hétfő - Laura
Keresés a tartalomban
ItthonA hóvihar után most az árvíz miatt mentik az embereket Zalában

Árvíz - Zalában három embert mentettek ki lakóházaikból


A hó hirtelen olvadása és a napok óta hulló jelentős csapadék miatt Zala megyében lakóházakat zárt körbe a víz, nyúlgátat építenek, és korlátozzák a járművek sebességét a kiöntött patakok, árkok és a vízátfolyások miatt.

arviz001

képünk illusztráció

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-t vasárnap délelőtt arról tájékoztatta, hogy Kerkafalván két lakóépületet is körbezárt víz, ahonnan három embert kellett kimenteniük a lenti tűzoltóknak, földmunkagépét is igénybe véve. Magyarszentmiklóson nyúlgátat építenek 25-30 méter hosszan, a védekezéshez ezer homokzsákot és öt köbméter homokot szállítottak, a polgármester tíz önkéntest biztosított a védekezéshez.

Pórszombaton a reggel óta zajló védekezéshez további 500-1000 homokzsákot szállítanak. Lenti bárszentmihályfai városrészében is lakóházak védelméért építenek védvonalat homokzsákokból ötven önkéntessel, a Kinizsi utcánál a zsilip mögött összegyűlt esővizet szivattyúzzák át a Kerkába. Tornyiszentmiklóson a túlcsordult horgásztó által elöntött területen lévő hétvégi ház áramtalanításához kért segítséget a tulajdonos, a helyszínre érkező tűzoltók azt is felmérik, mások nem kerültek-e veszélybe.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője azt közölte az MTI-vel, hogy több zalai útszakaszon is sebességkorlátozásokat kellett elrendelni a vízátfolyások miatt. Le kellett zárni a Bak és Páka közötti összekötő utat. A Keszthely-Sümeg, a Zalaegerszeg-Pórszombat, a Csesztreg-Magyarszombatfa, a Letenye-Lenti és a Letenye-Bázakerettye közötti úton pedig 40-60 kilométeres sebességkorlátozás van érvényben.

 

Forrás:MTI/ HÍRPORT24

 

 

2013-03-31

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite