2019. április 18., csütörtök - Andrea
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeAjándékok az értelmi fogyatékos gyerekeknek

Ajándékok az értelmi fogyatékos gyerekeknek

Soltész Miklós államtitkár és a magyar jégkorong-válogatott három játékosa ajándékozta meg a balassagyarmati Reménysugár Otthon lakóit szerdán: az ellátottak speciális ágyakat, cipőket, ruhákat, Mikulás csomagokat és plüssállatokat kaptak a vendégektől.

ertelmi

A súlyos értelmi fogyatékos és halmozottan sérült gyerekeket ellátó Reménysugár Otthont már harmadszor keresték fel a válogatott jégkorongozók, szerdán Svasznek Bence, Majoross Gergely és Holéczy Roger érkezett Balassagyarmatra hatalmas táskákkal.

Tavaly mikuláskor is ajándékoztak a csapat tagjai, májusban pedig azokat a plüssállatokat vitték el a gyerekeknek, amelyeket a Dobj egy macit elnevezésű jótékonysági akcióban gyűjtöttek össze.

A programot szervező Péter Emese elmondta, a hokisok ezúttal nem gyűjtöttek, a csapat tagjai maguk vásárolták a kicsiket megörvendeztető meglepetéseket. A sportolók meglátogatták az ágyban fekvő betegeket, bementek a csecsemőkhöz is, segítettek kibontani a kicsiknek a csomagokat, pótolták a nagy forgatagban elveszett ajándékokat.

Nevükben Majoross Gergely úgy fogalmazott, örülnek, ha segíthetnek, és felelősségüknek tartják, hogy tovább adjanak a rájuk háruló figyelemből. "Örülünk, ha a sport ilyen módon segíteni tud egy nemes célt" - mondta.

Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális-, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára azt a pályázaton nyert négy elektromos ágyat és a hozzájuk tartozó, a felfekvést megelőző matracokat adta át, amelyek egyaránt megkönnyítik az otthon betegeinek és gondozóinak életét. Az ágyakat működtető motorokat a szegedi börtönben állítják elő. Az államtitkár azt is bejelentette, hogy folytatják a pályázati programot.

Soltész Miklós megköszönte az intézmény dolgozóinak, amit a kicsi gyerekekért, a fogyatékos gyerekekért és felnőttekért és a magukra maradt édesanyákért tesznek, az otthon ugyanis tíz férőhelyes anyaszállót is működtet. Mint fogalmazott, az az erő, ami a pályán megjelenik, azt is mutatja, hogy a társadalom alapja az összefogás, és üzenetértékűnek nevezte, hogy mindazok, akik megtehetik, segítenek a rászorultaknak.

"Annyi mindent kell megköszönnöm, hogy számolom az ujjaimon, nehogy valami kimaradjon" - mondta Fehér Edit, az otthon igazgatója. "A tárgyi dolgok itt maradnak, de itt marad az is, ami nem kézzelfogható: a szeretet" - tette hozzá.


Forrás: MTI / HÍR PORT 24

Fotó : MTI

 

2011-12-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite