2019. július 16., kedd - Valter
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA Jászberény otthon lesz Salgótarjánban

Eurochallenge Kupa - A Jászberény otthon lesz Salgótarjánban


Otthonosan fogja érezni magát Salgótarjánban a Fortress Jászberény KSE, amely a nógrádi megyeszékhelyen játssza hazai mérkőzéseit a férfi kosárlabda Eurochallange Kupában.

Salgótarján

Nagy József, a jászsági klub elnöke pénteken sajtótájékoztatón elmondta: azért esett a választásuk Salgótarjánra, mert a jelenleg felújítás alatt álló sportcsarnokuk nem felel meg a nemzetközi előírásoknak, továbbá többször játszottak már a salgótarjáni sportcsarnokban, így ismerik a nógrádiak lelkes szurkolótáborát.

"Olyan, mintha hazajönnénk" - mondta a klubelnök. Emlékeztetett arra, hogy tíz év alatt jutottak fel a megyei osztályból az NB I/B-be, majd az élvonalba. A tavalyi eredményük alapján szerepelhetnek az EK-ban, és ettől elsősorban tapasztalatszerzést vár. "Szükségünk van többéves, eredményes nemzetközi szereplésre az elfogadásunkhoz, most a tisztes helytállást célozzuk meg."

A Jászberény november 12-én a szlovén bajnok Krka Novo Mestót, december 3-án a török Bursát, december 17-én pedig az orosz Jeketyerinburgot fogadja majd Salgótarjánban.

Az NB I/B-s nógrádiak klubmenedzsere, Dániel Tamás a városmarketing szempontjából is fontosnak nevezte, hogy Európa-szerte televíziós közvetítésben láthatók az ottani mérkőzések. Megjegyezte: sportmenedzselési munkájuk 1996-ban, a Magyar Kupa négyes döntőjének szervezésével indult, azóta számos nemzetközi meccsnek adtak már otthont. Ezek közül kiemelkedik a magyar és az orosz férfi kosárlabda-válogatott 1998. december 2-i Eb-selejtezője, akkor győzelmével a nemzeti csapat kijutott az Eb-re.

Salgótarjánban jelenleg több mint kétszáz igazolt kosárlabdázót tartanak nyilván, az 1400 nézőt befogadó sportcsarnokot 2008-ban adták át. Dániel Tamás elmondta, a nemzetközi mérkőzéssorozattal Juhász Bélának, a tavaly elhunyt neves salgótarjáni kosárlabdázónak is szeretnének emléket állítani.

Forrás: MTI/ HÍRPORT24

 

2013-11-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite