2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonA Jobbik a munkaadó és a munkavállaló nyugdíjjárulékát is megjelentetné a számlákon

A Jobbik a munkaadó és a munkavállaló nyugdíjjárulékát is megjelentetné a számlákon


A Jobbik azt szeretné, ha mind a munkavállalók, mind pedig a munkaadók által befizetett nyugdíjjárulékok megjelennének az egyéni nyugdíjszámlákon - mondta hétfői, parlamenti sajtótájékoztatóján Sneider Tamás.

Jobbik Logo

Az Országgyűlés Szociális bizottságának elnöke emlékeztetett arra, hogy pártjuk volt az első, amelyik be akarta vezetni az egyéni nyugdíjszámlák rendszerét. A múlt héten a sajtóban megjelent kormányzati elképzelések azonban nem teljesen az ő elképzeléseik szerint alakulnak - mondta.

Hangsúlyozta: ők azt szeretnék, ha az összes befizetés megjelenne az egyéni számlákon, és az érintett pontosan tudná, hogy ha nyugdíjba akarna vonulni, akkor mekkora nyugellátás jár neki.

Létrehoznának egy nyugdíjszolidaritási alapot is, amelyikből ki lehetne fizetni a szociális jellegű juttatásokat, mint például az árvaellátást.

Az ellenzéki képviselőelutasította és adóemelésnek nevezte azt az elképzelést, hogy - a kiszivárgott tervek szerint - 10-ről 20 százalékra emelkedjen a munkavállalói nyugdíjjárulék.

A magyar államnak a költségvetésből kell kipótolnia a demográfiai helyzet javulásáig a nyugdíjrendszer majdani hiányosságait - értékelte a demográfiai adatokat katasztrofálisnak tartó képviselő. Megjegyezte, hogy a Jobbik flexibilisebbé tenné a nyugdíjkorhatárt is, mert a jelenlegi rendszer nem ismer kivételeket.

Sneider Tamás a nyugdíjrendszer egyik legnagyobb veszélyének a rossz demográfiai adatok mellett az nevezte, hogy a munkavállalók nem bíznak abban, hogy képesek lesznek a nyugdíjaikból megélni, ezért a feketegazdaság felé fordulnak.

 

Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-07-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite