2019. június 24., hétfő - Iván
Keresés a tartalomban
ItthonA Jobbik "az oligarchák" támogatását sejti a fővárosi taxisszabályozás mögött

A Jobbik "az oligarchák" támogatását sejti a fővárosi taxisszabályozás mögött


A Jobbik fővárosi képviselőcsoportja szerint megalapozatlan a készülő fővárosi taxisszabályozás; az ellenzéki párt "az oligarchák" direkt támogatását sejti a rendelet mögött.

taxis demonstracio


Szabó György, a párt fővárosi képviselője az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében kifogásolta, hogy Budapesten nagyon sok probléma vár megoldásra, ezeket mégis "valamiért" megelőzi a közlekedési magánszolgáltatók helyzetének szabályozása. A jobbikos politikus közvetlen piaci beavatkozásnak tartja az ár- és műszaki feltételek meghatározását. Véleménye szerint ellentmond a rövid és hosszú távú környezetvédelmi előírásoknak az a szabályozás is, amely előírná a legalább 1600 köbcentiméteres motort - ennek, mint írta, egyetlen hibrid- vagy elektromos gépkocsi sem képes megfelelni.


A közlemény szerint a műszaki meghatározások "kísértetiesen egybeesnek a kecskeméti Mercedes gyár egyik típusával, mintha rászabták volna a rendeletet", így a Jobbik kormányzati beavatkozást sejt az ügyben. Szabó György közölte: pártja szakmailag megalapozatlannak tarja a rendeletalkotást, "a feltételezhető kormányzati beavatkozást pedig az oligarchák direkt módon történő támogatásának tekinti".

ezo_banner

HIRDETÉS


Az Országos Taxis Szövetség és a Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezete hétfő délután forgalomlassító demonstrációt tartott Budapesten, ahol azt követelték, hogy rendezzék a munkakörülményeiket és a jogaikat, egyúttal tiltakoztak a hivatásukat érintő, januárban életbe lépő új rendelkezések ellen.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-06-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite