2019. május 24., péntek - Eszter
Keresés a tartalomban
ItthonA Jobbik azonnali vizsgálatot követel

Zuglói hangfelvétel - A Jobbik azonnali vizsgálatot követel


A Jobbik haladéktalanul hatósági vizsgálatot követel a zuglói vesztegetésről szóló hangfelvétel miatt. A rendőrségnek és az illetékes ügyészségnek azonnal lépnie kell, vizsgálva a hanganyagban említett érintettek szerepét - közölte a párt szóvivője szerdán az MTI-vel.

Jobbik Logo

Mirkóczki Ádám közleményében hangsúlyozza, hogy a Fidesz belső feszültségei, hatalmi harcai sem indokolhatják a közpénzek lenyúlását.

Mint írta, Papcsák Ferenc esete tökéletes kórtörténete a fideszes "el nem számoltatásnak", hiszen a most korrupció gyanújába keveredett politikus korábban elszámoltatási kormánybiztosként már csúfosan megbukott. Mirkóczki Ádám szerint a kormányt minősíti, hogy egy ilyen emberre bízták a korábbi visszaélések feltárását és a politikusbűnözők elszámoltatását.

Amennyiben a gyanú a legkisebb mértékben is beigazolódik, Papcsák Ferencnek azonnal távoznia kell Zugló polgármesteri székéből és az Országgyűlésből. Mindemellett elengedhetetlen lenne Papcsák Ferenc ellen egy vagyonosodási vizsgálat lefolytatása is - írja közleményében Mirkóczki Ádám.

Az internetre kedden este került fel az a hangfelvétel, amelyre a jobbikos szóvivő is hivatkozik. Az Index szerint a hangfelvételen Ferdinándy István, a kerület szintén fideszes alpolgármestere beszélget egy építési vállalkozóval egyebek között a Zuglói Vagyonkezelő által kiírt közbeszerzésekről, amelyek kapcsán a vállalkozó arról számol be, hogy 20 százalékot "kellett letennie az üzletért".

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2013-09-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite