2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonA Jobbik elnöksége hétfőn napirendre veszi Zagyva György fenyegetési ügyét

A Jobbik elnöksége hétfőn napirendre veszi Zagyva György fenyegetési ügyét


DĂşrĂł DĂłraA Jobbik országos elnöksége hétfőn napirendre veszi Zagyva György Gyula képviselő ügyét, aki sajtóbeszámolók szerint megfenyegetett két újságírót.


Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője szombaton az MTI megkeresésére közölte, a párt csak az ülést követően alakítja ki álláspontját a kérdésben. A szóvivő ugyanakkor jelezte: Zagyva György Gyula a Jobbik parlamenti képviselője ugyan, ám nem tagja a pártnak. A történtek előzménye, hogy a Hetek című hetilap internetes oldalán található írás szerint "életveszélyesen megfenyegették, emberi méltóságukban megalázták és szabad mozgásukban is korlátozták a Hetek munkatársait a Magyar Sziget Fesztivál elnevezésű szélsőjobboldali találkozón".
A beszámoló szerint a rendezvényen Zagyva György Gyula, a Jobbik parlamenti képviselője a rendezvény helyszínén egy faházban fenyegetően beszélt az újságírókkal, miután rájuk zárták a helyiség ajtaját. Az MSZP Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztertől és Pintér Sándor belügyminisztertől haladéktalan vizsgálatot kért az ügyben.
A Jobbik szóvivője az MSZP bejelentésével kapcsolatban azt sérelmezte, hogy a szocialisták a fesztivál egészével kapcsolatban kértek vizsgálatot. Dúró Dóra erre utalva azt hangoztatta, hogy a tíz éve legálisan működő, és egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Magyar Sziget Fesztivállal kapcsolatban semmilyen vizsgálatra nincs szükség. Hozzátette: a Jobbik szerint sokkal inkább arra lenne szükség, hogy a hasonló civil rendezvényeket az állam is támogassa.
Mint fogalmazott, az MSZP nem tud kilépni utódpárti mivoltából, és ha a véleményükkel ellentétes álláspont hangzik el a politikai nyilvánosságban, akkor rögtön hatósági beavatkozást követelnek. A szóvivő szerint az MSZP valójában a szocialisták napról napra előkerülő korrupciós ügyeiről akarják elterelni a figyelmet. Dúró Dóra a Hetekben megjelent állításokkal kapcsolatban idézte Zagyva György Gyula az atv.hu-n megjelent nyilatkozatát. Eszerint a Jobbik parlamenti képviselője helyreigazítást követel, és rágalmazás miatt feljelentést tesz. Közölte: Zagyva György Gyula szerint "a lap elferdítette a valós tényeket és az elhangzottakat".

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-08-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite