2019. április 23., kedd - Béla
Keresés a tartalomban
ItthonA Jobbik feljelentést tesz a rendőrség és a mohácsi polgármester ellen

A Jobbik feljelentést tesz a rendőrség és a mohácsi polgármester ellen


Jobbik LogoHivatali visszaélés, valamint az önkormányzati törvény megsértése miatt feljelentést tesz a rendőrség és Szekó József (Fidesz-KDNP), Mohács polgármestere ellen a Jobbik a péntek reggeli képviselő-testületi ülésen történtek miatt.

Schindl Anikó, a párt mohácsi alelnöke, önkormányzati képviselő az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy a polgármester visszaélt hivatalával, a rendőrség pedig jogtalanul állította elő Polgár Károlyt és Németh Imrét. "Mohácson ismét csorbultak az emberi jogok, a szólásszabadság és a demokrácia. A nyilvános képviselő-testületi ülésen bárki részt vehet, így Németh Imrének, a Jobbik egyik szimpatizánsának is joga van hozzá" - jegyezte meg.


Az ügy előzménye, hogy Németh Imre - Szekó József régi ellenlábasa - a Jobbik helyi képviselőjének, Polgár Károlynak a tanácsadójaként jelent meg a péntek reggeli képviselő-testületi ülésen. A polgármester felszólította Némethet, hogy távozzon az ülésteremből, ő erre összekötözte magát Polgár Károllyal. Ezután vitték el őket a rendőrök. Zsobrák Péternek, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint két férfit állítottak elő jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt. Mindkettőjük ellen szabálysértési eljárás indult.


A mohácsi önkormányzat közleményében azt írta: "a polgármester kötelessége és felelőssége az ülés rendjének, méltóságának megőrzése, ezért a rendzavarókat hat alkalommal figyelmeztette, majd, miután rendbontó tevékenységüket nem hagyták abba, a képviselő-testület minősített többséggel hozott határozattal (12-ből 10 igen szavazattal) bírsággal sújtotta a rendbontó önkormányzati képviselőt". A dokumentumban kitérnek rá, hogy a rend fenntartása érdekében rendőri intézkedést kértek. Németh Imre az MTI-nek azt mondta: a Mohácsi Valóság újságírójaként és a Jobbik szakértőjeként érkezett a pénteki képviselő-testületi ülésre. "A Jobbik mohácsi vezetője, Polgár Károly próbált érvelni, hogy jelenlétem teljesen szabályos, de nem tudta meggyőzni a polgármestert - állította Németh Imre.


A rendőrök legalább 30-40 percig tanácstalanul várakoztak a városházán, időközben Mohács rendőrkapitánya is a helyszínre érkezett. A képviselővel már csak akkor kötöttük egymáshoz magunkat, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy engem el akarnak vezetni. Polgár Károlyt kétszer tízezer forintra büntették az ülésen, mondván, megsértette az ülés méltóságát, pedig ő csak ült a helyén, én meg csendben álltam mellette." A jobbikos képviselő az ülésteremből a városi kórházba vitette magát a rendőrökkel. Polgár Károly elmondta: egyrészt azért kért ellátást, mert a rendőrök megszúrták a kezét, amikor levágták róluk a műanyag zsinórt. Másrészt, mint mondta, szívtáji szúrást érzett a stressz és meghurcoltatás miatt.


Polgár Károly hozzátette: öt éve szívműtétje volt. Szekó József és Németh Imre évek óta haragosok, több jogi eljárást is kezdeményeztek egymás ellen. Viszonyuk akkor mérgesedett el, amikor a város vezetése nem annak a Mohácsi Trianon Társaságnak a pályaművét támogatta a tervezett Trianon-emlékmű felállítására, amelynek Németh Imre is tagja. Németh azóta minden városi ünnepségen tüntet, és képviselő-testületi üléseken is rendre megjelenik. Az idén januárban a bíróság a polgármestert - mivel bizonyítottnak látta, hogy a városvezető két éve leköpte ellenfelét - tettleges becsületsértésben bűnösnek mondta ki, és elsőfokon, nem jogerősen egy év próbára bocsátotta. Február 6-án újabb konfliktus támadt közöttük. A Pécsi Újság internetes lap az esetről mohácsi forrásaira hivatkozva azt írta: Szekó József egy vállalkozó által vezetett autóban utazott, és amikor Németh Imre felismerte, körbeugrálta a lépésben haladó járművet, és a mobiltelefonjával fényképezni kezdett. Szekó József azt mondta, hogy Németh Imre neki is ugrott az autónak, és a kiérkező rendőrök eljárást indítottak ellene.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-10-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite