2019. augusztus 21., szerda - Sámuel
Keresés a tartalomban
ItthonA Jobbik Gyurcsány letartóztatását kezdeményezi!

A Jobbik Gyurcsány letartóztatását kezdeményezi!

A Jobbik kezdeményezi Gyurcsány Ferenc volt kormányfő őrizetbe vételét és előzetes letartóztatásba helyezését a hatóságoknál - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Kepli Lajos.

gyurcsanyegy

A jobbikos országgyűlési képviselő szerint elképesztő, hogy Gyurcsány Ferenc - aki ellen a sukorói telekcsere ügyében milliárdos kárt okozó hivatali visszaélés miatt nyomoznak - a mentelmi jogának felfüggesztése ellenére még mindig szabadlábon van, s így lehetősége van bizonyítékok megsemmisítésére és tanúk befolyásolására is.

Kepli Lajos szerint elképesztő az is, hogy a volt miniszterelnök "mondvacsinált okokkal" utasít vissza parlamenti vizsgálóbizottsági meghívókat.

Gyurcsány Ferencet, mint a Motim Zrt. többségi tulajdonosát hívta meg szerdai ülésére a kolontári katasztrófát vizsgáló bizottság, a volt kormányfő a testület elnökének, Kepli Lajosnak írt és a Facebookon közzétett levelében ugyanakkor tudatta: soha nem volt a Motim Zrt. többségi tulajdonosa, így gondolja, hogy mégsem őt akarták meghívni az ülésre.

Kepli Lajos hangsúlyozta: természetesen Gyurcsány Ferenc döntését tudomásul veszik, még ha nem is tartják jogosnak, hiszen a volt miniszterelnök kizárólagos tulajdonában álló Altus Zrt. internetes oldala szerint a cég a Motim 49,8 százalékos tulajdonosa, vagyis döntő befolyással bír.

Hozzátette: a Jobbik szerint véget kell vetni a "maszatolásnak" és valódi elszámolásra van szükség, ehhez pedig előre hozott választások kellenek.


Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-09-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite