2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
ItthonA Jobbik ismét feljelentést tesz az Országgyűlés elnökének munkájával kapcsolatban

A Jobbik ismét feljelentést tesz az Országgyűlés elnökének munkájával kapcsolatban


A Jobbik szerint a kötelezettségszegés gyanúja vetődik fel az Országgyűlés elnökének munkájával kapcsolatban, aki frakcióvezetőjük kezdeményezése ellenére nem hívta össze a házbizottságot. A párt ezért ismét feljelentést tesz.

Kövér László0819


Sneider Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján az ügy előzményeként felidézte, hogy Kövér László házelnök június 21-től ellehetetlenítette az ellenzéki frakció számára, hogy szakértőket, vendégeket léptessen be a Parlamentbe és az Országgyűlés Irodaházába. A Jobbik azóta nem adhat ki belépési engedélyt, hogy a nyári, rendkívüli ülésszakban képviselői és szakértői a földforgalmi törvény végszavazásakor megzavarták az Országgyűlés plenáris ülésének munkáját.


Az ellenzéki párt frakcióvezetője, Vona Gábor akkor a házbizottság azonnali összehívását kezdeményezte a házelnök visszahívása céljából, mert a Jobbik szerint Kövér László a döntéssel méltatlanná és alkalmatlanná vált a feladat ellátására. A párt már akkor a rendőrséghez fordult.


Sneider Tamás pénteken azt mondta, Kövér Lászlónak ebben az esetben nincs mérlegelési joga, hiszen a házszabály kimondja: a házbizottságot össze kell hívni, ha azt bármelyik képviselőcsoport vezetője kéri. Kövér László ennek ellenére arról tájékoztatta a Jobbikot - fűzte hozzá -, hogy az alkotmányügyi bizottságtól kér állásfoglalást az ügyben.


Volner János frakcióvezető-helyettes a sajtótájékoztatón elmondta: súlyosan hátrányosan érinti képviselőcsoportjukat, hogy sem szakértőiket, sem külföldi vendégeket nem fogadhatnak a Parlamentben. Ezért azt követelte: a házelnök vonja vissza erről szóló döntését.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-08-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite