2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonA Jobbik levette az uniós zászlót az Országgyűlés irodaházáról

A Jobbik levette az uniós zászlót az Országgyűlés irodaházáról


A Jobbik két alelnöke, Murányi Levente és Novák Előd levette az Európai Unió lobogóját az Országgyűlés irodaházáról kedd délelőtt Budapesten.

jobbik_euzaszlo

Murányi Levente (b) és Novák Előd (j) országgyűlési képviselők, a Jobbik alelnökei eltávolítják a Képviselői Irodaház erkélyéről az európai uniós zászlót sajtótájékoztatójukat követően, amelyet az EU-csatlakozás évfordulója alkalmából tartottak.
MTI Fotó: Marjai János


Novák Előd a zászló levétele előtti sajtótájékoztatón azt mondta, az erre vonatkozó 2004-ben született törvény azt mondja ki, hogy az Országgyűlés kivételével kötelező minden közintézményen a zászló kifüggesztése, ezért "vonják be" az Országgyűlés irodaházáról az uniós lobogót. A Parlament épületére jelenleg - a Budapesten tartózkodó kínai delegáció miatt - az uniós helyett a kínai lobogó van kitűzve.


A jobbikos képviselő kifejtette: olyan törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek, amelynek értelmében eltávolítanák a középületekről az uniós zászlót, vagy legalább nem volna kötelező a kifüggesztése a középületekre. Hozzátette: ha kormányra kerülnek, akkor az alaptörvény módosításával lehetőséget biztosítanak arra is, hogy népszavazás döntsön az unióból való kilépésről.

 

jobbik_euzaszlo001

Murányi Levente (b2) és Novák Előd (j) országgyűlési képviselők, a Jobbik alelnökei sajtótájékoztatót tartanak a Képviselői Irodaház előtt az EU-csatlakozás évfordulója alkalmából.
MTI Fotó: Marjai János


A levett zászlót az Országgyűlés elnöki jogköreit gyakorló Lezsák Sándornak szándékoznak átadni - közölte Novák Előd. A nemzeti szabadság egyik záloga, hogy időben meg tudjunk szabadulni az uniótól, amelytől semmilyen pozitív dolog nem származik Magyarország számára - fogalmazott Murányi Levente.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-05-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite